Destinasyon ve Sektör Geliştirme

İslami Turizm Ekosisteminin İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkelerinde Geliştirilmesi: Destinasyon ve Sektör Geliştirme

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) tarafından 9-12 Temmuz 2018 tarihlerinde Malatya’da “İslami Turizm Ekosisteminin İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkelerinde Geliştirilmesi: Destinasyon ve Sektör Geliştirme” projesi uygulanacaktır.

Proje kapsamında 15 İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ülkesinden toplam 25 katılımcı 4 gün boyunca Malatya’da panel, eğitim ve saha çalışmasına katılacaktır. Söz konusu program Malezya Turizm ve Kültür Bakanlığına bağlı Malezya İslam Turizm Merkezi bünyesindeki eğitmenler tarafından yürütülecektir.

Eğitim programı sonrası katılımcılar iki gün boyunca Malatya ili sınırları içinde bulunan Battalgazi, Darende ve Arapgir ilçelerinde yer alan ve Müslüman dostu turizm potansiyeli olan destinasyonlara teknik saha ziyaretinde bulunacaklardır. Programın sonunda katılımcıların, Müslüman dostu turizmi ülkelerinde nasıl geliştirebilecekleri ve bu alanda ilgili sektörün ve merkezlerin geliştirilmesi için neler yapılabileceği konusunda kapasite geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Program’ın ayrıca Malatya İlinin turizm potansiyelleri hakkında 15 farklı ülkeden ve coğrafyadan gelecek katılımcılara birinci elden deneyim kazandırması ve böylece Malatya’nın geleceğe yönelik turizm gelişim stratejisi ve rotalarının oluşturulmasına da katkıda bulunması öngörülmektedir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

İslami Turizm Ekosisteminin İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkelerinde Geliştirilmesi Projesi: Destinasyon ve Sektör Geliştirme

Tarih

Pazartesi, 09 Temmuz 2018

Saat

09:00-09:30 (Açılıs Oturumu)

Yer

Ramada Plaza Malatya

Adres: Ozalper Mahallesi, 44090 Malatya

Tel: (0422) 211 44 44

http://www.ramadaplazaaltinkayisi.com/  

Organizatör

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC)

İrtibat Kişisi:

Edmond Neza, Medya ve Halkla İlişkiler

 

[email protected] | [email protected]  | Cep: +90545 683 98 60

 

Bakmadan Geçme