Cumhuriyet, Atatürk'ün evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.
Cumhuriyet Bayramının kısıtlamalara rağmen hijyen kurallarına uyularak büyük bir coşkuyla kutlanacağını ifade eden CHP’li Ağbaba, açıklamasında şunları belirtti: 
Cumhuriyet savunmak tek adamlığa karşı milli egemenliği savunmaktır!
“Emperyalistlerin işgal ettiği topraklarda bağımsızlık ve özgürlük adına canı pahasına mücadele eden Büyük Önder Atatürk ve dava arkadaşlarının bize bıraktığı en değerli miras laik ve demokratik Cumhuriyetimizdir. Cumhuriyet sadece halkın yöneticileri belirlediği bir yönetim şekli değildir. Cumhuriyet, laikliğin, çağdaşlığın, demokrasinin ve özgür düşüncenin teminatıdır. Bu anlamda Cumhuriyeti savunmak, tek adamlığa karşı milli egemenliği, kişisel çıkarlara karşı kamunun kolektif çıkarını savunmaktır.” 
Cumhuriyeti kutlamak izne tabi değildir!
“Görüyoruz ki, son yıllarda kurucu ve kurucu değerlerimize saldıran anlayış, bu yıl da salgını gerekçe göstererek bazı şehirlerimizde 29 Ekim’e de kısıtlama getirmiş durumda. Kendi partisinin kongrelerine, mitinglerine, düğününe, insanların yoğun olarak etkileşimde olduğu her türlü etkinliğine izin verenler, söz konusu milli bayramlar ve milli değerlerimiz olunca birden salgını hatırlıyor ve kısıtlamalar uyguluyor. Kısıtlama kararları bu yönüyle halk sağlığını düşünerek alınmış bir karar değil, siyasi bir tercihtir. Bu siyasi kararı tanımıyoruz. Cumhuriyeti kutlamak izne tabi değildir. Biz, CHP olarak, hijyen ve temizlik kurallarına riayete ederek kimseden izin almadan 29 Ekim’i kutlayacağız.”
Cumhuriyet, Atatürk’ün evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak!
“Son yıllarda Cumhuriyet değerleri ve kazanımlarımız ne kadar saldırıya uğrarsa uğrasın, bu topraklardaki en büyük devrim olan ve Büyük Atatürk’ün ‘kıymetli evlatlarının elinde daima yükseleceğini ve ebediyen yaşayacağını’ söylediği Cumhuriyet, sonsuza dek var olacaktır.  Bu duygu ve düşüncelerle, bize bu güzel Cumhuriyeti armağan eden Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, dava arkadaşlarını ve Millî Mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

Bakmadan Geçme