Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MHP'ye ve Devlet Bahçeli'ye teşekkür

Partisinin kongrelerinde tele konferans aracılığıyla konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ve Devlet bahçeli'ye de bir kez daha teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Isparta, Burdur, Gümüşhane, Kastamonu ve Sinop 7. Olağan İl Kongreleri’ne video konferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan, Bülent Arınç'a da net cevap vererek ""Hiç kimsenin şahsi ifadeleri, Cumhurbaşkanı ile hükümetimizle partimizle ilişkili hale getirilemez.Yasin Börü'lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı Bülent Arınç'a cevap vererek "Terör örgütleri ile el ele Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlerle biz birlikte olamayız. Gezi Olayları'nın finansörü olanlarla, Kavala'larla hiçbir zaman biz bir arada olamayız" diye konuştu.
Cumhur ittifakına desteğinden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye bir kez daha teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir süredir ardı ardına yaşadığımız saldırılar ve karşılaştığımız tuzaklar bizi Anadolu bozkırlarına hapsetme amacı taşıyor. Bu kirli senaryoyu yırtıp çöpe attık. Vatanımıza, ezanımıza, bayrağımıza daha sıkı sarıldık. Kendi vatandaşlarımızla birlikte kalbini ve gözünü bize yöneltmiş tüm dostlarımızın dualarıyla engelleri aşa aşa bugünlere geldik" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan açıklamalar şöyle:
SİNSİ OYUNLAR
"Ülkemizi eskiden yaptıkları gibi içerideki maşalarını kullanarak sinsi oyunlarla teslim alabileceklerini sananların heveslerini kursaklarında bıraktık. Irak'ta ve Suriye'de bölgemizin ve medeniyetimizin kalbine bir hançer gibi saplanacak oluşumlar kurmaya çalıştılar, önüne geçtik.
YENİ REFORMLAR
Yeni hukuk ve ekonomi reformlarıyla bu süreci daha ileriye taşıyacağız, yeni bir atılım başlatıyoruz. AK Parti'nin bugüne kadar milletimizin gönlünde yerini korumasının sebebi samimiyettir. Verdiğimiz her mücadelede samimiydik. 83 milyon vatandaşımızın refahını artırmak için attığımız her adımda samimiydik. 
MHP VE DEVLET BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR
Cumhur İttifakı'nın gidişatından gayet memnunuz. Sayın Bahçeli'ye ve tüm MHP camiasına her hususta yanımızda bulundukları için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.
Türkiye'yi dışarıya şikayet ederek, dün söylediğini bugün yalayarak siyaset yaptığını sananların sonu hüsran olacaktır. Biz 18 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da milletimizin hizmetkarlığını yapmayı en büyük şeref kabul ederek yolumuza devam edeceğiz. 
KOBANİ'Yİ UNUTMAYIZ
Terör örgütleriyle el ele, kol kola, omuz omuza Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlerle birlikte olamayız. Gezi olaylarının finansörü olanlarla hiçbir zaman bir arada olamayız. Biz Kobani'yi unutamayız. 
ARINÇ AÇIKLAMASI
Hiç kimsenin şahsi ifadeleri, Cumhurbaşkanı ile hükümetimizle partimizle ilişkili hale getirilemez.
Yasin Börü'lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz. Bizim ne dediğimiz, nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur.
GEREKİRSE YENİ YASAKLAR...
İnsan hareketliliğini mümkün olduğu kadar azaltarak virüsün bulaşma ihtimalini azaltacak tedbirler aldık. Milletimiz tedbirlere riayet ederse birkaç hafta içerisinde salgın grafiğinin boynunu yeniden aşağı çevirmeyi başaracağız. Aksi takdirde ilave tedbirler almak durumuyla karşı karşıya gelebiliriz."

Kaynak: ucuncusayfahaber.com
 

Bakmadan Geçme