Covid Gölgesinde Sigortacılık Haftası

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Malatya İl Delegesi Engin CEYHAN

Sigorta bilincinin tabana yayılması,tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi,sektöre ve sektörün geleceğine güven duyması hedefleriyle her yıl Mayıs Ayının son haftası kutlamış olduğumuz  Sigortacılık Haftamız ülkemizi büyük ölçüde etkisi altına alan COVİD 19 nedeniyle ve yüz yüze kutlamaların yapılabilmesi ümidi ile  07-11 Eylül tarihleri arasına ertelenmiştir. Ancak günden güne artarak devam eden vaka sayısı sektor paydaşı meslektaşlarımızı bizzat ziyaret etmek suretiyle haftamızı kutlamayı engel kılmıştır.Sizlerinde aracılığı ile buradan  Tüm meslektaşlarımın Sigortacılık Haftasını kutlarken biz acenteler içinde umut olmasını temenni ediyorum.

Sigorta sektörü Gelişmiş Ülkelerde Finans sektörünün önemli kollarından olan ve Ülkemizde hemen hemen yüzde yetmiş yabancı sermaye yatırımları ile ilerleyen nitelikli iş gücünün büyük önem taşıdığı sektörlerden biridir.Ancak son dönemlerde siyasi otoritelerce kervan yolda dizilir ve ben yaptım oldu mentaliteleri ile her geçen gün yeni bir yönetmelik ve kanun ile sektör sekteye uğratılmakta,her çıkarılan yönetmelikle aklı esenin bir çivi çakması yoluyla,gerekli zemin etüdü yapılmaksızın,gece kondu üzerine gökdelen inşa edilmeye çalışılmaktadır.

Sektör son iki yıldır sahipsiz bırakıldığı gibi ben yaptım oldu sistem ve ideolojisiyle yürütülmeye çalışılmaktadır.

 Biz acenteler bir araya gelip sesimizi duyurmadığımız sürece fillerin savaşında  ezilen çimler misali Devlet ve Sigorta Şirketlerinin arasında ezilmeye ve ezilirkende sektörün tüm cefasını çekmeye mahkum kalmaya devam edeceğiz. Ve burdan sigorta haftamız vesilesi ile başta Maliye ve Hazine bakanımız olmak üzere tüm sektör yöneticilerine sesleniyor bizlere kulak vermelerini diliyoruz.

Sigorta mesleğinin temel taşının biz acenteler olduğu aşikardır. Bizler Sigorta sektörünün son halkası ve müşteri ile şirketler arasında ki bağında en güçlü zinciri konumundayız.Şirketlerin “ Sigortanı yaptır,gece rahat uyu” sloganının filaması ve totemi  direk biz acenteleriz. Bu nedenle risklerin güvencesi biz acentelerin başta gelir dengelerimiz olmak uzere tüm haklarımıza sahip çıkılmasını istiyor,

Bu vesile ile

COVİD 19  gölgesinde başta gözlerimizin buluşamadığı ancak gönüllerimizin bir olduğu tüm acente arkadaşlarım olmak üzere beraberinde tüm sektör çalışanlarının Sigortacılık Haftasını kutluyor umut ve sağlık dolu yarınlarda buluşmayı temenni ediyorum .

Bakmadan Geçme