Cömertoğlu: AK Partililer siyasi şov yapıyor

Cömertoğlu: AK Partililer siyasi şov yapıyor

Malatya Söz Gazetesine konuşan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cöertoğlu, deprem sonrasında Arapgir ile ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını ileri sürerek; "Gelen Bakanlara ve yetkililere Sadece 3 yeri gösterip, diğerlerinde de bir şey yok diye kandırıyorlar. Bu yanlıştır, bu uygulamadan vazgeçip bize sormadan görevliler gelmeli depremi siyaset malzemesi olmaktan çıkartmalıyız" dedi. CHP'li belediyenin aş evine yer gösterilmediği iddialarında bulunan başkan Ak Partilileri siyasi şov yapmakla itham etti.


Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu Malatya SÖZ gazetesini  ziyaretinde deprem ve sonrasında yaşananlar hakkında bilgiler aldık, sorularımıza yanıt aradık. Cömertoğlu'na bir dokunduk ve bin ah işittik.  
Deprem sonrası Arapğir'in yeterli yardım alamamasından şikâyetçi olan Cömertoğlu 500 civarında konutta sorun olduğunu bu yönde dilekçeler verdiklerini ama semtlerine uğrayanın olmadığını ifade etti. Sert ve sitemkâr cümleler kuran Cömertoğlu; "Ağır hasarlı az ve orta hasarlı olmak üzere. 500 konutta sorun var. Vatandaşın dilekçeleri Kaymakamlık da bekliyor ve semtimize uğrayan olmadı." Yönünde açıklama yaparak ağılları yıkılan vatandaşların hayvanlarının dışarıda kaldığını mağduriyetlerinin üst boyutta olduğunu ifade ederek; "Çevre şehirciliği, AFAD'ı arıyoruz, hayvanımız dışarıda kalmış, bir hafta boyunca 3 tane hayvan çadırını bize güvenip veremedi bu kurumlar. AFAD'a söylüyoruz, dışarıda kalmış 3 tane çadır göndereceksin, "3 bin çadır kurduk" diyorlar. Arapgir'de bunlardan birisi, evi yıkılmış vatandaş dışarıda." Sözleriyle açıklamasına devam eden başkan, bu vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için taziye çadırları kurduklarını bununda yeterli olmadığını ifade etti.
KÜLTÜREL KRİZ YARATTI
Mağdur olan vatandaşların yardım almak için çeşitli yollara başvurduğunu bazı vatandaşlara ihtiyacından fazla yardım yapıldığını ifade eden Arapgir belediye başkanı, bu durumun toplumda kültürel erozyona yol açtığını belirterek şunları söyledi; "Bu mağduriyetler inanın krizin ortaya çıkardığı yeni bir kriz, kültürel kriz yarattı. Birçok arkadaşımız, birçok dostumuz, belediyemiz yardımlar gönderdi. Bu yardımları yerine ulaştırmaya çalıştık. Çok fazla gelen yardımlardan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı üzerinden birçok fakirlerimize ve depremden etkilenen kişileri çıkarttık ve birlikte muhtarlar üzerinden dağıttık. Yalan, talan ettirmedik. Gördüğümüz ne tırların bagajı açılmadan kaybolduğudur. Bir çadır ihtiyacı varken, 5 çadır alıp ahırına koymaktır. Deprem sonrası en büyük deprem, kültürel depremdir."
"DİYARBAKIR ÜZERİNDEN GELEN MALZEMELERE EL KOYDULAR"
Yardımların dağıtımından problemler yaşandığını ifade eden başkan;  "Diyarbakır yolu üzerinde pikaplarla el koyulan malzemelere biz şahitlik ettik. Şimdi bakın bu devletin, hayrın talanıdır. Bunu alır depolarımıza koyarız, bir organizasyonla AFAD yapacaksa, AFAD, Kızılay yapacaksa Kızılay, belediyeler yapacaksa belediyeler yapmalı."
Başkan, CHP'li belediyelerin duyarlı davranarak ilk andan itibaren olaya duyarlı davrandıklarını gerekli yardımları zamanında vatandaşa yetiştirdiler diyerek;"CHP'nin büyükşehir belediyeleri inanılmaz desteklerini yağdırdılar ve yerlerine ulaştırılması içinde bizi elçi kıldılar. Hem il başkanımız, hem il başkanlığı organizesinde diğer arkadaşlar, hem Veli Ağbaba başkanlığındaki gelen bütün milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanlarımız bölgede yeterli teması sağladılar ve ihtiyaç gördüklerini gönderip yerine ulaştırma başarısına eriştiler" şeklinde konuştu.
"SİYASİ ŞOVA DÖNÜŞTÜ"
Depremle ilgili gelen bakanları yetkilileri, AK Parti Milletvekilleri siyaset yaptıkları iddiasında bulunan Cömertoğlu; "Sağır sultan muamelesi bugünün devlet anlayışına yakışmıyor. Bakanlarımızın da önü, arkası donatılmış. Buradaki yerli ayakları siyaset yapıyor. AK Partinin mevcut milletvekilleri ve ilgili organları bu konuyu tıkıyorlar. Sadece 3 yeri gösterip, diğerlerinde de bir şey yok diye kandırıyorlar. Bu yanlıştır, bu uygulamadan vazgeçip bize sormadan görevliler gelmeli depremi siyaset malzemesi olmaktan çıkartmalıyız." dedi.
Depremin siyaset malzemesi olarak kullanıldığını' dile getiren Cömertoğlu; "Bu bir siyasi şova dönüşmüştür. İster alınsınlar, ister alınmasınlar. Türkiye Cumhuriyetinin bakanı, bakanları gelmiştir bir gün, kriz yönetiminde gelmiştir bir gün, taşra kurumları çalışmıştır. Her deprem gören eve gidip de bir bakanın görmesi, tespit etmesi ne kadar anlamsız. Artık tespit memuru durumuna düşürdüler. Bu yerli siyasetçilerin yaptığı iştir. Yerel siyasetçiler sistemi tıkamıştır. Bu bakanların, Türkiye Cumhuriyetinin bakanı olduğu unutuluyor. Bir kriz, bunun üzerinde de yeni fırsatlar oluşturuluyor. " dedi.
"CHP'li BELEDİYENİN AŞ EVİNE YER GÖSTERİLMEDİ"
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesinden gelen aş evine ilk gün yer gösterilmediğini iddia eden Cömertoğlu; "Mersin Büyükşehir belediye başkanımız Vahap Seçer, olay olduktan bir saat sonra, 10 bin kişiye yemek çıkartan seyyar mutfağını tır üzerinde direk Doğanyol'a gönderdi. Fakat bir gün 'İşte bu muhalefet partisi' diye yer gösterilemedi. Bir gün sonra Gökçe'de okulun önüne kuruldu. Sonra başka sıkıntılar yaşandı. 'Biz bunu AFAD'la, Kızılay'la yapacaktık.' Bu krizse hepimizin krizi ve bu hepimize gelebilir. Buraya gelmiş, göndermiş ne için? Malzemesiyle buradaki insanın sıcak aş yemesi için. Buna o zaman yer göstereceksin sen. Çok sıkıntı oldu 1 gün sonra Gökçe'ye kuruldu." ifadelerinde bulundu.  


 

Bakmadan Geçme