Çoklu Baro Meselesi

Malatya eski Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Çoklu Baro meselesini 8 madde ile özetledi.Sarıoğlu kim ne derse desin, nasıl anlarsa anlasın diyerek bir yazılı açıklama yaptı.

Malatya eski Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Çoklu Baro meselesini 8 madde ile özetledi.Sarıoğlu kim ne derse desin, nasıl anlarsa anlasın diyerek bir yazılı açıklama yaptı.

Devletimiz (bilimde, teknolojide, tarımda, endüstride, kendi kendini yönetmede...) bağımsız olma, güdülen-yönetilen olmaktan kurtulma anayoluna (muasır medeniyet yoluna) girmiş, her türlü iç ve dış engellemelere karşın emin adımlarla ilerlemektedir.

Devletimizin bütün kurumları, bütün organları (yasama-yürütme-yargı) yürünülen yolun farkında olup, buna ayak uydurmak uğraşında olmalıdır.

Elbette ki, (sav-savunma-karar ayaklarından oluşan) Yargı Devletin Temelidir ve de bağımsız olmalıdır. 

Yine elbette ki, yargının bağımsız olması, ona, ait olduğu Devletinin yolundan farklı bir yolda ilerleme hakkı vermez ki, bu hukuk tabiriyle hakkın kötüye kullanılması olur.

Yargının ayakta durmasını sağlayan üç ayaktan biri olan kimi Barolar (Savunma), ne yazıktır ki, Devletimizin içinde olduğu ‘seferberlik’ sürecinden-hengamesinden habersiz, eski alışkanlıklarıyla, eski (eskimiş)  havaları çalıp oynamaktadırlar. 

Bu durum, ‘bir olma-iri olma-diri olma ve hep birlikte (Milli Dava yolunda ilerleyen) Türkiye olma sevdasını zaafa uğratmaktadır. 

Öyleyse, Türkiye’miz-Devletimiz, Kutlu Yoluna devam edebilmek için, Azmanlaşarak Milletinden uzaklaşmış Baroların gerçekle bağdaşık olmayan gücünü, Yasama organı eliyle, olması gereken seviyeye çekecektir.

Kavramları, kurumları, terimleri, deyimleri değişen koşullara göre yeniden anlamlandırmak ve tanımlamak gerekir.

Av. Selahattin Sarıoğlu Malatya Barosu Eski Başkanı

Bakmadan Geçme