Çok Net Kestiremiyoruz

Malatya sağlık il müdürü Prof. Dr. Recep Bentli,

Malatya sağlık il müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya'da vaka sayısı ve 1 Mart itibariyle normalleşme süreci hakkında bilgiler vererek;" Şuan hangi kısıtlamaların kalkacağı, hangi kısıtlamaların kalkmayacağını çok net kestiremiyoruz. Artı, biz o en düşük illerden biriside değiliz. Çok ciddi bir normalleşmeyi 1 Mart'ta beklemiyoruz." dedi.  

 1 Mart İtibariyle bazı illerde covid-19'da vaka sayılarına bakılarak normalleşme süreci uygulamasına geçilecek. Bu anlamda Malatya'da nasıl bir normalleşme olacağı, kısıtlamaların ne yönde karar verileceği yönündeki sorulara vaka sayıları ile birlikte bakanlığın alacağı kararlara bağlı olduğu ifade edildi. 

Konu ile alakalı gazetemize bir değerlendirme yapan Malatya sağlık il müdürü Prof. Dr. Recep Bentli,  "Bildiğiniz gibi sayın bakanımız önce 8-14 Şubat'ı sonrada 15-22 Şubat'ı açıkladı vaka sayısı olarak. Bu vaka sayıları nüfusa düşen 100 bin vaka sayıları. 8-14 Şubat tarihlerinde 100 binde 40,92 olan vaka sayımız, yüzde 8'lik bir artışla 100 binde 44,28'e yükseldi. Bu artış bizim mevcut bulunduğumuz kategoriyi değiştirmese bile, ucunun yukarıya doğru olması bizi endişelendiriyor. Sayın cumhurbaşkanımız, sayın bakanımız da 1 Mart'tan sonra 'Kısıtlamaların yavaş yavaş kalkabileceğini' duyurmuşlardı. Ama Bunun için bizlere tabi ki belirli kriterler sunulacak. Sayın bakanımızın bir açıklaması olacak. Yapılan açıklama sonrasında iller vaka sayılarına, yoğun bakım doluluk oranlarına, servis doluluk oranlarına ve aşı oranlarına göre bir sınıflandırma yapılacak. Bu kategoride de bizim hangi ilde bulunduğumuzu göreceğiz. Sonrasında da sayın valimiz bünyesinde İl Hıfzıssıhha Kurulu toplanacak. Bu anlamda inşallah belirli kararları alacağız." dedi. 

Bentli vaka sayıları bakımından çok düşük iller arasında yer almadığımızı hatırlatarak;"Şuan hangi kısıtlamaların kalkacağı, hangi kısıtlamaların kalkmayacağını çok net kestiremiyoruz. Artı, biz o en düşük illerden biriside değiliz. Çok ciddi bir normalleşmeyi 1 Mart'ta çok beklemiyoruz. Ama o sınıflandırmadaki rakamlar çok önemli. Şuan için 44,28 olan sayımız hangi guruba giriyorsa bizde ona göre İl Hıfzıssıhha kurulu olarak karar alcağız." İfadelerinde bulundu.

malatyatekhaber

Bakmadan Geçme