Cildin Yüz Yıkama Jeli İhtiyacı

Yüzde gözle görülen kirlerin dışında gözle görülmeyen çok fazla kir bulunur.

Yüzde gözle görülen kirlerin dışında gözle görülmeyen çok fazla kir bulunur. Hava kirliliğinin, makyajın, vücudun oluşturduğu yağların kalıntısı yüzde birikir. Sadece suyla yapılan temizlik asla derinlemesine olmaz. Gözenekler arasına yerleşen kirlerin temizlenmesi için özel ürünlere ihtiyaç duyulur. Surat ve boyun bölgesindeki kirler yüz yıkama jeli ile temizlenir. 
Yüz yıkama jellerinin çok çeşidi bulunur. Akşam, banyoda veya sabah uygulanan çeşitlerinden size en uygun olanı seçerek cildinizi rahatlatabilirsiniz. Temizliğin yanı sıra ferahlık hissi verdiğinden kişinin kendini iyi hissetmesine yardımcı olur. Yüz temizliğinde süt temizleyiciler, köpükler ve jeller bulunmaktadır. Farklı formdaki ürünlerden en yüksek performansı görebilmek için cilt tipine uygun seçim yapılmalıdır. 
Yüz Yıkama Jelinin Seçimi
Derinlemesine temizlik için en önemli husus; ürün seçiminin doğru yapılmasıdır. Seçimde cildin kuru veya akneli olmasına azami dikkat edilmelidir. Sivilceli ve yağlı ciltler akne karşıtı yıkama jeli kullanmalıdır. Hassas ciltler için köpük temizleyiciler idealdir. Köpük yerine dileyen temizleme suyu formunu da kullanabilir. Karma ciltlerde yağ dengesini düzenleyecek ürünlere ihtiyaç duyulur. Süt temizleyiciler bu bakımından çok iyi bir tercih olacaktır. Alkolsüz temizleyiciler karma ciltleri derinlemesine arındıracak ve nefes almasını sağlayacaktır. Gözeneklerde biriken kirlerin temizleyici ürünlerle yüzden atılması cildin daha parlak ve genç görünmesine yardımcı olacaktır. 
Yüz Yıkama Jelinin Kullanımı
Yüzünüzdeki kiri, yağı ve kalıntılardan kurtulmak cildinizi canlandıracaktır. Her gün makyaj yapan hanımlar için yüz temizliği çok daha büyük öneme sahiptir. Makyaj kalıntıları gözenekleri kapatır. Kapanan gözeneklerde sivilce ve akne oluşumuna neden olur. Oluşan akneler zamanla cildin görünümünün bozar. Makyaj yapmayanlar çevrenin kirinden tozundan nasiplenir. Her cildin ve her insanın yüz temizliğine ihtiyacı vardır. Yüz yıkama jellerinin kullanımı şu şekildedir;
•    Ilık su ile yıkanarak yüzdeki kaba kirler arındırılır. 
•    Ilık su temizliğinin ardından jelden bir parça alınarak yüze sürülür.
•    Oval hareketlerle jel köpürtülür. 
•    Ilık veya sıcak su kullanılarak köpürtülen yüz yıkama jeli durulanır. 
Elbette ki son zamanlarda yüz yıkama jeli ürünlerine olan ilgi ve ihtiyacın her geçen gün itibariyle artış gösterdiğini de rahatlıkla ifade edebiliriz! 

Bakmadan Geçme