CHP Malatya kurultayda Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 37. Olağan Kurultayı'nın partinin iktidara yürüyeceği kurultay olacağını ifade ederek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37. Olağan Kurultayı’nın partinin iktidara yürüyeceği kurultay olacağını ifade ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi birleşerek, bütünleşerek, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğine inanarak, güvenerek, güçlenerek bu kurultaydan çıkacaktır. Bu anlamda Malatya’daki kurultay delegelerimizle yapmış olduğumuz görüşmelerde, bütün arkadaşlarımız ortak fikir olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğine inanmaktadır. O’nun liderliğine güvenmektedir. Partimizi önümüzdeki döneme taşıyacak en güçlü isim şuan ki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bizde Malatya kurultay delegeleri olarak bir bütün halinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olacağız. O’nun yanında duracağız” dedi. 

Kiraz, Malatya’da ilçe ve il kongrelerini koronavirüs (kovid-19) salgını öncesinde tamamladıklarını anımsatarak, tarihi daha önceden belli olan kurultayın ise pandemi nedeniyle ertelendiğini ifade etti. 

Normalleşme süreci çerçevesinde kurultay tarihinin Parti Meclisi tarafından yeniden karara bağlandığını kaydeden Kiraz, “37. Olağan Kurultay, 25-26 Temmuz'da Ankara'da yapılacak. Bizde Malatya’da milletvekilimizde doğal delege kabul ediliyor, 12 kurultay delegesi ile bir toplantı gerçekleştirdik. Kurultay süreciyle ilgili değerlendirmede bulunduk” diye konuştu. 

Kiraz, 37. Olağan Kurultayının iktidara yürüyüş kurultayı olacağını ifade ederek, şunları söyledi: “Baştan beri ifade etmiştik; bu dönem yapacağımız kongreler ve kurultayların tümü Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyacak olan kadroları göreve getirecek olan kongre ve kurultaylar. Bu kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerelde yakalamış olduğu başarıyı genele taşıyacak. Dolayısıyla bu kurultay, Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacak olan kadroların oluşacağı bir kurultay olacak.”

37. Olağan Kurultayda hem partinin genel başkanı hem parti meclisi üyeleri hem de yüksek disiplin kurulu üyelerinin seçileceğini kaydeden Kiraz, “Parti meclisimiz elbette ki kurultaydan sonra en büyük karar organı. Bu anlamda önemli organlarımızın seçimi gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihsel süreç içerisinde de kurultayları her zaman büyük öneme sahip olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultayları hep ülkedeki dönüm noktalarının altına imza atmıştır. Partimizin kurultayları bu anlamda değişimi hem kendi içerisinde hem de ülkede gerçekleştirmiştir. Gelişmeyi, çağa ayak uydurmayı, yenileşmeyi ve toplumun beklentilerine cevap verme noktasındaki kararları, Cumhuriyet Halk Partisi kurultaylarında hep sağlıklı bir şekilde almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultay delegeleri her üyesi hep sağduyuyla hareket etmektedir. Hiç kimse bireysel bir beklenti içerisinde değildir. Partimizde parti üyesinden yöneticisine, ilçe başkanından il başkanına, merkez yönetiminden genel başkanına ve milletvekillerine herkes halkın ve ülkenin sorunlarına kilitlenmiştir” ifadelerinin kullandı. 

Kiraz, ülkeyi ciddi bir ekonomik krizin teslim aldığına dikkat çekerek, şunları belirtti: “Yine dış politikada terör noktasındaki sorunlarımız her geçen gün artmıştır. Eğitim alanındaki sorunlarımız her geçen gün artıyor. Türkiye’nin temel sorunları her geçen gün derinleşmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde A’dan Z’ye herkes bu sorunların çözümünü düşünmektedir. O açıdan bu dönem yaptığımız bütün kongrelerde bunu ifade ettik; kurultayımız içinde aynı şeyi ifade ediyoruz. Amaç; birilerinin bir yerlerde olması değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olmasıdır. Bu anlamda Malatya’daki kurultay delegelerimizle yapmış olduğumuz görüşmelerde, bütün arkadaşlarımız ortak fikir olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğine inanmaktadır. O’nun liderliğine güvenmektedir. Partimizi önümüzdeki döneme taşıyacak en güçlü isim şuan ki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bizde Malatya kurultay delegeleri olarak bir bütün halinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olacağız. O’nun yanında duracağız.”

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın aynı zamanda genel başkan yardımcısı olduğunu da anımsatan Kiraz, “Milletvekilimizin genel başkan yardımcılığı görevini de layıkıyla yaptığını görüyoruz. Hem Malatya’mız hem de Türkiye’de önemli işler yapıyor. Çok çalışıyor, önemli bir performans sergiliyor. Bu çalışması, performansı önümüzdeki sürece taşıması gerekiyor. Bu anlamda Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’nın da tekrardan parti meclisinde güçlü şekilde temsil edilmesi aynı zamanda yine mevcut görevlerini sürdürmesi noktasında da Cumhuriyet Hak Partisi Malatya il örgütümüz, kurultay delegelerimiz, seçilmiş bütün yapımız ve üyelerimiz Malatya Milletvekilimiz ve Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’ya da tam destek vermektedir. Bu kurultayda; liderliğine inandığımız Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’nın yanında, onların başarısı için mücadele vereceğiz. Önümüzdeki dönemi de hep birlikte dayanışma ruhu içerisinde, hiyerarşik bir yapıda, bütün sorunların çözümü noktasında elimizi taşın altına koyarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimlerde sağlamış olduğu başarıyı, partimizin genel iktidarını kurarak gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Önümüzdeki dönem, Cumhuriyet Halk Partisi’nin dönemi olacaktır” diyen Kiraz, “Önümüzdeki dönem, halkın dönemi olacaktır. Bu ülkede ezilen, dışlanan, emekten yana olan, işçiden, köylüden, halktan yana bir iktidarı Cumhuriyet Halk Partisi kuracaktır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında da toplumun bütün kesimleri rahat bir nefes alacaktır. Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında ülkenin bütün sorunları çözülmüş olacaktır. Ülke emin adımlarla yarınlara yürüyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi birleşerek, bütünleşerek, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğine inanarak, güvenerek, güçlenerek bu kurultaydan çıkacaktır. Bundan da hiç şüphe duymuyoruz. Kurultay delegelerimiz ve yetkili arkadaşlarımızla bu heyecanı hem kurultay hem de ülkemize hep birlikte yansıtacağız. Bunun çabası içerisinde olacağız” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Bakmadan Geçme