CHP, İYİ Parti ve HDP'yi kullandığı gibi şimdi kendisine yeni kullanacak partiler arıyor

CHP, İYİ Parti ve HDP'yi kullandığı gibi şimdi kendisine yeni kullanacak partiler arıyor

AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “CHP, İYİ Parti ve HDP’yi kullandığı gibi şimdi kendisine yeni kullanacak partiler arıyor. O gün meclisteydik ve TBMM'de ben hiçbir dönem mecliste boynu bükük milletvekili görmemiştim. Ağlayan 15 tane milletvekili vardı. CHP milletvekillerine layık görülen bu görüntünün millet tarafından nasıl algılandığını herkes çok net biliyor. Milletvekillerini o pozisyona düşüren tek parti döneminin ruhu ve tek adam psikolojisiyle hareket eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

A Haber Gece Bülteninde Sinan Tatlı’nın konuğu olan Milletvekili Öznur Çalık, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2018 yılında İYİ Parti'ye vermiş olduğu 15 tane kiralık milletvekili var, CHP’nin geçmiş tarihine baktığımızda kiralık vekil ayıbını çok kez görüyoruz” diye konuştu.

Milletvekili Çalık, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gazi meclis ve milletvekilliği onuruna yakışmayacak, tarihe ‘kara leke’ olarak geçen kararlar aldığını ifade ederek, şunları söyledi: “CHP'nin tarihinde 1977 yılında 40. hükümeti kuran Bülent Ecevit o döneminde azınlık hükümetinde kuruyor ve mecliste güvenoyu alamıyor. Adalet Partisi, 41. hükümet olarak MC Hükümetini kuruyor. Rahmetli Türkeş, Erbakan ve Demirel ile birlikte kurulan MC Hükümetini meclise gensoru vererek düşürmesini sağlamak için milletvekili sayısı yetmeyince ‘Güneş Motel’ diye demokrasiye kara bir leke olarak 11 milletvekili vakasını tarihimize kara bir leke olarak yine Cumhuriyet Halk Partisi yazıyor. ‘CHP'nin neden bu ruhunda var?’ diyoruz; kiralık milletvekilliği, milletvekilliği pazarlığı, milletvekilliği borsası.. Bunlar milletvekilliği ile yan yana gelmemesi gereken cümleler. Gazi meclisimize, milletvekilliği onuruna yakışmayacak şeyler. O gün meclisteydik ve TBMM'de ben hiçbir dönem 15 tane boynu bükük milletvekili mecliste görmemiştim. Ağlayan milletvekilleri vardı. CHP milletvekillerine layık görülen bu görüntünün millet tarafından nasıl algılandığını herkes çok net biliyor. Milletvekillerini o pozisyona düşüren tek parti döneminin ruhu ve tek adam psikolojisiyle hareket eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’dur. Milletvekillerinin özgür iradesine ambargo koymuş, koyduğu ambargoyla da 15 milletvekilini maalesef İYİ Parti’ye vermiştir.”

CHP’nin kirli hesap ve pazarlıklar içerisinde olduğunu kaydeden Çalık, "CHP, Yerel seçimlere giderken yapmış oldukları ittifaklarla göstermiş oldukları adaylarla Ankara’da, İstanbul'da İYİ Parti’nin oylarını almıştır. Çok ciddi bir hesap içerisindedir. Kirli bir hesap kirli bir pazarlık vardır. CHP, İYİ Parti ve HDP’yi kullandığı gibi şimdi kendisine yeni kullanacak partiler arıyor. Son 6 ayda Türkiye'de 6 tane parti kurulmuş. CHP, demokrasi adına tüm partilerin mecliste temsilcisi olsun diye milletvekillerini veriyorsa son altı ayda kurulan altı partiye de milletvekili versin. Türkiye'de şu an 84 parti var. Amaç demokrasiyi çalıştırmaksa eğer amaç bu kadar saf, temiz, iyi niyetle Türkiye’nin demokrasisinin çalıştırılmasını sağlamaksa o zaman Türkiye'de var olan 84 partinin de derdine düşsün, onlarında mecliste temsil edilmesini sağlasın. Her partiye birer tane vekil versin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu.  Bu partinin genel kararı olduğunu düşünmüyorum. Kılıçdaroğlu'nun tek adam yönetiminin en önemli göstergesidir bu” diye konuştu.

Milletvekili Çalık, CHP, İYİ Parti ve HDP’nin kirli bir ittifak içerisinde olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İYİ Parti Genel Başkanı ‘biz millet masası oluşturacağız’ diyor. Bu kurdukları ‘millet masası’ içerisine kendilerine yeni kullanabilecek oyuncak partiler bulmaya çalışıyorlar. Bunların bir tek hedefi var; Türkiye, AK Parti, Tayyip Erdoğan karşıtlığı ve Cumhur İttifakı karşıtlığı. Üçüncü bir ittifak arayışına İYİ Parti Genel Başkanı daha önce ‘bizim muhafazakar oylara ihtiyacımız var’ manasında cümleler sarf etti. Şimdi kullanacak partiler bulabilir. Üçüncü bir ittifakın yolunu kendilerince aramaya çalışabilirler. Sonrasında İYİ Parti, HDP'nin gerçek yüzünü ‘terör örgütünün meclisteki temsilcisi’ diyebilecek seviyeye getiriyorlar. İYİ Parti'nin ruhundaki değişimi herkes net şekilde görüyor. HDP ve İYİ Parti'nin normalde Millet İttifakı içinde olduğunu sağır sultan bile duydu. Bu birlikteliği saklamaya çalışmaları yeni bir parti arayışı içerisine sokmak için kendilerince gerekçe oluşturuyorlar. Dolayısıyla yeni üçüncü ittifak içerisinde oldukları aşikar. ‘HDP’ye karşı bir tavır aldıklarını’ söylüyorlar ama 2018’de HDP, CHP ve İYİ Parti’nin görüşmeler yaptığını biliyoruz.”

CHP’nin darbe çığırtkanlığı yaptığını ifade eden Çalık, “Darbe çığırtkanlığını CHP geçmiş dönemde de yapmıştır. Maalesef 1960 Türkiye'nin utanç tarihidir. Rahmetli Başbakan Adnan Menderes’in asılmasına vesile olmuş ve CHP’li milletvekillerinin kullandıkları oylarla meclisten geçmiştir. Onlar darbe ruhuna alışkanlar. 15 Temmuz darbe girişimine ‘tiyatro’ diyen bir parti.  CHP’nin Grup Başkanvekili, İstanbul İl Başkanı ve gazetecinin söylemiş olduğu cümleler Türkiye’yi tanımadıklarının, şuan ki Türkiye’nin liderinin ve milli duruşunun farkında olmadıklarının en önemli göstergesi. Bu ülkeye bir kez daha hiçbir kimse darbe yapamaz. Darbe girişiminde bulunamaz. 15 Temmuz'da sokağa çıkan, meydana inen vatandaşlarımız artık buna asla izin vermeyecektir. Söylemiş olduğumuz çok net bir cümle var; geçmiş dönemlerdeki darbelerde liderler şapkalarını almış gitmişler ama 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız ‘meydana inin’ dedi. Kendisi de bizler de meydanlardaydık. Lider eğer darbe esnasında taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasında saklanır ama 15 Temmuz’da olduğu gibi bizim liderimiz Cumhurbaşkanımız, aslanlar gibi bütün milletimizi meydanlara davet etti. Meydanlara çıkan milletimiz tanklara göğsünü siper etti” şeklinde konuştu.

Milletvekili Çalık, Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını kaydederek, “Türkiye, AK Parti iktidarlarıyla birlikte büyük bir değişim, dönüşüm yaşadı. “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedik ve Türkiye’nin refah ve demokrasi seviyesini yükseltmek üzere çok önemli adımlar attık. Türkiye, artık krizleri en iyi yönetilen ülke oldu. Darbe çığırtkanlığı yapanların hepsinin sözlerini ağzına tıkamak üzere de ciddi manada cevaplar verildi. Türkiye Cumhuriyeti Devletine, milletine hiç kimsenin darbe yapmak cüretinde olabileceğini asla düşünmüyorum” dedi.

Bakmadan Geçme