CHP İl Başkanı Kiraz 'Türkiye Atatürk'tür, Atatürk Türkiye'dir.'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz; “Ülkemizin bağımsızlığı vatanın düşman işgalinden kurtuluşu, topraklarımızda Manda ve Himayenin kabul edilmemesi, bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz denilince akla gelen Atatürk’tür. Yine küllerinden doğan yeni bir ülkenin kuruluşu, cumhuriyet, çağdaşlık, demokrasi, insan hakları ve özgürlük denilince akla Atatürk gelmektedir. Bu anlamda Türkiye Atatürk’tür, Atatürk Türkiye’dir. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan CHP Malatya İl Başkanı Kiraz; “Bütün unsurlarıyla değerlendirdiğimizde Türkiye Atatürk’tür, Atatürk Türkiye’dir.” Dedi. 

“83 yıldır Türk milleti olarak her 10 Kasım'da saat 9'u 5 geçe aynı duyguları yaşıyoruz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ülkemize önemli şeyler kazandırdı. Bunların en önemlisi de Cumhuriyettir. Bu ülkenin kurtuluşu ve kuruluşu de önem ifade etmektedir. Atatürk, bu ülkenin bağımsızlığı, birliği ve beraberliği için mücadele etmiştir. Bu ülkede herkes özgür ve eşit yaşasın diye mücadele vermiştir. Biz de bu mücadelelerin izinde olduğumuzu tekrarlıyoruz.

Büyük devrimler gerçekleştiren, Cumhuriyeti bize kazandıran ve bu Cumhuriyeti gelecek nesillere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha 83’üncü ölüm yıl dönümünde sonsuz saygı, şükran ve minnetle anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme