CHP Ekonomi ve Esnaf Masası heyeti Bitlis'te..

CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP parti meclisi üyeleri ve milletvekillerinden oluşan Ekonomi ve Esnaf Masası heyeti Doğu turuna Bitlis'te devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP parti meclisi üyeleri ve milletvekillerinden oluşan Ekonomi ve Esnaf Masası heyeti Doğu turuna Bitlis’te devam ediyor.

Bitlis’te vatandaşların yoğun katılım gösterdiği buluşmada, CHP’li heyetten isimler halka seslendi.

Ağbaba: Bunlar için din de iman da milliyetçilik de ranttan ibaret!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, halk buluşmasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Türkiye’de herkes mağdur, herkes perişan. Bitlis’te de görünüyor ki, hukuk askıya alınmış, devlet mafyaya teslim edilmiş, devlet çetelerin yönetimi haline gelmiş. Bilin ki, onların hukuksuzluğu mafyası varsa bizim de eğilmez boyunlarımız, çelik gibi yüreklerimiz var. Türkiye bir mafya düzeniyle yönetilir durumda. Vatandaşa sormadan, esnafın fikri alınmadan bin yıllık akdim şehrimiz Bitlisimiz yıkılmak istiyor. Ne uğruna, rant uğrana. Türkiye’yi yediler, hala gözleri doymadı. Şimdi Bitlis’in yeni yapılan binalarını da yıkacaklar. Cami edebiyatı yapıyorlar, 500 yıllık camiyi yıkacaklar. Bunlar için din de iman da milliyetçilik de ranttan ibaret, paradan ibaret. Beş yüz yıllık cami yıkılmak isteniyor. Türkiye’nin her yanı aynı talan düzeniyle karşı karşıya. İstanbul’da müsilaj denen bir bela var. Bitlis’te yarın yaşanacak belanın sebebi neyse Marmara’daki sorunun nedeni de aynı. Ulaştırma Bakanı ‘Kanal İstanbul yapılırsa müsilaj sorunu bitecek’ diyor. Allah sana akıl fikir versin. Allah senin bakanları bu toplumun başından def etsin. Otogarı yıkıyorlar, binayı yıkıyorlar, camiyi yıkıyorlar, yarın Bitlis’te yaşam hakkı da tanımayacaklar. Biz, CHP olarak, Bitlis halkının yanındayız. Ne zaman derseniz biz, bu heyetle Bitlis’te olacağız. Siz birlik olduğunuz sürece, Bitlis ranta talana mafyaya teslim olmayacak.”

Faik Öztrak: Bunların gözünü rant bürümüş, bir de definecilik de yapıyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise konuşmasında “Erdoğan’ın şahsım hükûmeti Bitlis’e çökmeye kalkıştı. Ne cami dinliyorlar, ne tarihi çarşı dinliyorlar. Niyetleri sadece dereyi ıslah edip Eskişehir’deki Porsuk Çayı gibi doğayı güzelleştirmek olsa tamam ama böyle bir niyetleri yok. Bunların gözünü rant bürümüş. Sadece rant da değil, definecilik de yapıyorlar. Buraları yıkacaklar, altında define arayacaklar. Ulu Camii’yi yıktırmayız, tarihi çarşıyı yıktırmayız. Buraları bir tane milletvekiline yem etmeyiz. Bitlis bu ülkenin kadim şehridir, hep beraber buraya sahip çıkacağız.”

Tekin Bingöl: Bitlis şehri ranta açanlara boyun eğmeyecek

İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ise konuşmasında “Çevre ve Şehircilik Bakanı çevreyi unutmuş, varsa yoksa rant için şehirleri insansızlaştırmaya çalışıyor. Anadolu toprakları deprem riski altında. Kültür varlıklarımızı korumak yerine, buraların temelini güçlendirmek yerine, şehrin 7 km dışında bir avuç rantiyenin arazisi kıymetlensin diye herkesi yerinden ediyorlar. Bitlis halkının mücadelesinin yanındayız.”

Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “Bitlis halkı çok zor koşullarda hayatlarını idame ettiriyor. Sadece Sigara Fabrikasının özelleştirilmesi nedeniyle 100 bin kardeşimiz Bitlis’i terk etmek zorunda kaldı. İş yoktu, aş ekmek kazanacak olanak yoktu. İnsanlarımız doğup büyüdüğü toprakları bırakıp ayrılmak zorunda kaldı. 840 yıllık Ulu Camii var, bugün Bitlis işgal edilirken şu camide atılan kurşunların izleri var. Bitlis şehri ranta açanlara boyun eğmeyecek.”

Bakmadan Geçme