Ceza Davalarında Nelere Dikkat Edilmeli?

Suçlular için cezaların belirlenmesi çeşitli faktörlere bağlıdır.

Suçlular için cezaların belirlenmesi çeşitli faktörlere bağlıdır. Bu faktörleri analiz etmeden önce, bazı arka plan bilgilerine aşina olmak yardımcı olur. Çoğu suç, anayasalarda veya kanunlarda özel olarak sıralanmıştır ve belirli bir suçu tanımlayan hüküm aynı zamanda uygun cezayı da belirleyecektir. Bu potansiyel ceza aralığı göz önüne alındığında, bir hakim, belirli bir suçlunun cezasının öngörülen spektrum boyunca nereye düşmesi gerektiğini belirlemek için belirli "ağırlaştırıcı" veya "hafifletici" koşulları değerlendirecektir.
Hakimler tarafından değerlendirilen ortak faktörler neler olabilir?
Fail ister "ilk defa" isterse tekrar suçlu olsun, ceza hukuku uyarınca aşağıdaki faktörler önem arzeder. 
•    Suçlunun yardımcı (asıl suçluya yardım) veya asıl suçlu olup olmadığı,
•    Failin suçu büyük kişisel stres veya baskı altında işleyip işlemediği,
•    Birinin zarar görüp görmediği ve suçun herhangi birinin yaralanmasına neden olmayacak şekilde işlenip işlenmediği,
•    Suçlunun bir mağdura karşı özellikle acımasız mı yoksa özellikle yıkıcı, kinci vb. Olup olmadığı.
•    (bazen) suçlunun gerçekten pişman mı yoksa pişman olmadığı,
•    Cezaların Belirlenmesinde Dikkat Edilen Faktörler: Sanığın Kendi Sözleri;
Cezai suçlamalar ciddidir ve bunları ciddiye almalısınız. Bir kartal ceza avukatı, süreç boyunca size yardımcı olabilir ve hataları önleyebilir. Kolluk kuvvetleriyle kibar ve işbirliği içinde olabilirsiniz, ancak ifade vermeniz gerekmez. Kolluk kuvvetlerinin yapması gereken bir iş var. Görevleri bir ceza davası için bilgi, kanıt ve beyan toplamaktır.
İlk Doğru Adım Ceza Avukatı İle Görüşün 
Herhangi bir şey yapmadan önce, danışmahakkınızı kullanın. Zaten suçlu bulunduysanız yada suçu kabul ettiyseniz, bir ceza avukatının size yardım etmesi daha zordur. Bir polis memuru veya bir başkasıyla konuşmak yaygın bir hatadır. Bu ifadeler suçlu sanıklara karşı kullanılabilir ve çoğu zaman kullanılmaktadır.
Yaygın bir olay, hapishane konuşmalarıdır. Bunlar hücre arkadaşları veya diğer mahkumlar arasında veya bir ziyaret veya telefon görüşmesi sırasında meydana gelebilir. Hapishanedeki telefon görüşmelerinin tümü kaydedilir ve emniyet güçleri tarafından dinlenir. Tüm bu riskleri öğrenebilmeniz için ve durumunuzu doğru analiz edebilmek için Kartal Danışma Avukatı ile görüşün.
Tecrübe Farkı Yaratır
Yüzlerce ceza savunma davasını ele almış olan İstanbul Ceza Avukatı, potansiyel bir müşteriye benzer vakaları ele alma deneyimi sunar. Ceza hukuku bilgisi  ve savunma tecrübesi ile soruları yanıtlamanın yanı sıra olası savunmaları, davadaki savcı veya yargıcı, mahkum olması halinde olası sonuçları ve karşılaşabileceğiikincil sonuçları tartışabilirsiniz.

https://www.ritimhukuk.com.tr/

https://www.ritimhukuk.com.tr/ceza-hukuku

Bakmadan Geçme