Çaydanlık Cezve Alışveriş Rehberi

Çaydanlık & Cezve Alışveriş Rehberi

Çaydanlık ve cezve sıcak içecekler için olmazsa olmaz ürünler olduğundan, temini sırasında da nitelikli bir araştırmaya ihtiyaç duyar. Çay, kahve, ıhlamur gibi birçok içeceği hazırlayan çaydanlık ve cezveleri hijyen ve kalitesi için ekstra incelemeye almak gerekebilir. Uzun ömürlü, zaman karşısında aşınmayan modellerine bakarak iyi bir tercih yapmak elzemdir.

Çaydanlık & Cezve Alma Kriterleri

Mutfaklarda en çok kullanılan modellerden biri çelik çaydanlıklardır. Paslanmaz çelikten elde edilen bir çaydanlık uzun ömürlü ve sağlam olduğu için sudan kaynaklanan kireci temizlemekten öte bir bakıma ihtiyaç duymaz. Doğal hammaddeler kullanılarak üretilen porselen çaydanlıklar ise özellikle bitki çaylarının tadından tam verim almak için idealdir. Oldukça sağlıklı bir ürün olan porselen, geç ısınıp geç soğuduğundan çaylarınızın da daha tadında pişmesini sağlar. Isıya dayanıklı cam çaydanlıklarsa, çayın kaynama, demleme gibi aşamalarını görmek isteyenler için ayrı bir keyif kaynağıdır. Çayın daha uzun süre demlenerek ulaşacağı en güzel lezzetlerden birini tatmak isterseniz tercihiniz döküm çaydanlıklar da olabilir. Geniş yapısı ve üretilme biçimi sayesinde döküm çaydanlıklar ateşi içine yavaş yavaş alır, çay da ağır ağır demlenmeye başlar ve oldukça leziz bir kıvama gelir.İyi bir çaydanlık almak için başvuracağınız bir diğer yöntemse güvenilir markalara odaklanmaktır. Schafer, Emsan, Özkent kaliteli çaydanlık alabileceğiniz markalardan bazılarıdır. Cezvelerde ise yine paslanmaz çelikten elde edilen modelleri tercih ederek uzun ömürlü bir kullanım sağlayabilirsiniz. Türk kahvesinin pişirildiği geleneksel modelolması nedeniyle bakır cezveleri de tercih edebilirsiniz. Mangal ve közde kahve pişirmek için satın alabileceğiniz en ideal modeller arasındaysa topraktan yapılan cezve modelleri bulunmaktadır. Ürünler arasında fiyat karşılaştırması yaparak cebinize en uygun modelleri bulmak isterseniz akrep.com’un Çaydanlık & Cezve kategorisini inceleyebilirsiniz.

İyi Çay ve Kahve Pişirme Yöntemleri

İyi bir çay demlemek için arıtılmış ve yumuşak su kullanımına öncelik verebilirsiniz. Damağınıza uygun, kaliteli çaylar arasında bir tercih yaptıktan sonra çayın aromasını alabilmek için farklı çaydanlıklar kullanabilirsiniz. Porselen, bunun için öne çıkan çaydanlık modelleri arasındadır. Su çaydanlıkta kaynarken içi boş demliği de çaydanlığın üzerine koymak işin püf noktalarından biridir. Fokurdayan su ideal ısısına kavuşmuş demektir ve suyu yüksek mesafeden yavaşça çayın üzerine ekleyebilirsiniz. Daha sonra kısık ateşte ortalama 15 dakika bekletip afiyetle tüketebilirsiniz. Leziz bir Türk kahvesi içinse cezvedeki kahveyi iyice karıştırmanız ve mutlaka kısık ateşte, ağır ağır pişirmeniz gerekir. Siz de sofralarınızı şenlendirmeniz için akrep.com’da yer alan çaydanlık ve cezve modellerini, karşılaştırmalı fiyatlarla inceleyebilirsiniz.

Bakmadan Geçme