Çalık'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ ÖZNUR ÇALIK

Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, daha yaşanabilir bir dünya inşa etmek toplumdaki her bireyin sorumluluğu arasındadır.

Engellilerin yaşadıkları sorunlar sadece onları değil; ailelerini ve çevrelerini de etkilemektedir.

Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol üstlenmeleri en doğal haklarıdır.

AK Parti iktidarı olarak en öncelikli politikalarımızın başında engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında yer alma fırsatı sunmak olmuştur.

Bugüne kadar eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engelli kardeşlerimizi ilgilendiren pek çok konuda önemli adımlar attık.

Bu kapsamda 2005 yılında Engelli Kanununu çıkarma hassasiyetini göstererek hayatın her alanında engellerin önünü açacak yasal haklar getirdik.

2010 yılında Anayasanın 10. Maddesinde yapılan değişiklikle ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK ilkesini anayasal düzeyde güvence altına aldık.

2013 yılında yaptığımız düzenleme ile mevzuatta yer alan ve engelli kardeşlerimizi rahatsız eden ifadeleri mevzuattan kaldırdık.

Bu vesile ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, bu müstesna günün engelli kardeşlerimize yönelik hassasiyet ve duyarlılığı arttırmasını diliyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza, aileleri ve sevdikleriyle birlikte; sağlıklı, mutlu ve yaşanabilir bir dünya temenni ediyorum.

 

ÖZNUR ÇALIK

AK PARTİ MKYK ÜYESİ

MALATYA MİLLETVEKİLİ

Bakmadan Geçme