Çalık 'Engellilerimize yönelik engelleri tek tek kaldırdık'

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlemiş olduğu etkinliğe katıldı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlemiş olduğu etkinliğe katıldı.

Çalık, etkinlik öncesi engelli bireylerle sohbet etti.

Etkinlikte bir konuşma yapan Milletvekili Çalık, “2002 öncesi eski Türkiye’de engellilerin yaşamış olduğu durumun fotoğrafını bütün anneler ve babalar hatırlarlar. Maalesef evlatlarımız, özel bireylerimiz evlerde, odalarda kapalı kapılar ardındaydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde engellilerimize yönelik engelleri tek tek kaldırdık, kaldırıyoruz” dedi.

İnönü Üniversitesi’ndeki Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümünde özellikle YÖK’ten meslek tanrımı ile ilgili bir sorunun olduğunu bildiğin ive bu konuda gereken desteği vereceğini belirten Çalık, “2002 yılı öncesinde 5 bin engelli istihdamı var iken, bu rakam 150 bini geçmiş durumda. Kamuda istihdam yüzde 4’e, özel sektörde yüzde 3’e çıkartmış vaziyetteyiz. Engelli bireylerimizin önündeki tüm engelleri kaldıralım istiyoruz. Bunun için yasal olarak çok önemli düzenlemeler yaptık ve farkındalıklar ortaya koyduk” diye konuştu.

Çalık, evde bakım hizmeti alan kişi sayısının 521 bin olduğunu ve engelli evladına bakan anne ve babalara, yada engelli anne ve babalarına bakan evlatlar için hükümetimiz bakım ücreti ödemektedir. 5.2 katrilyonu sadece evde bakım ücreti olarak ayırmaktayız.Bunların hepsi engelli bireylerimize ve ailelerine feda olsun. Bilinsinki, engelli bireylerimiz ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  tarafından çok özel olarak korunuyor. Malatya’mızda da büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerimizde çok önemli yatırımlarda bulundular ve bulunmaya devam ediyorlar.” İfadelerini kaydetti.

Malatya’da Görme Engelliler Okulu’nun bu ayın sonunda açılacağını ve Otistik Engelliler Okulu’nun da açıldığını belirten Çalık, engellilere yönelik eğitimde Malatya’nın bölgede çok önemli bir konuma sahip olacağını da sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme