Çakır'dan esnaf ziyareti

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, İnönü Caddesinde bulunan esnafları ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, İnönü Caddesinde bulunan esnafları ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.    

“Her zaman, her koşulda vatandaşlarımızla ve esnaflarımızla bir araya gelmeye onlarla hamhal olmaya gayret ediyoruz” diyen Çakır, “Esnaflarımızın değeri bizler için çok büyük. Onların sıkıntılarını dinlemek ve elimizden geldiğinde çözüm üretmek bizlerin temel görevi. Bu kapsam da bugün de İnönü Caddesindeki esnaflarımızı ziyaret edip sorunlarını ve taleplerini dinleyelim istedik. Gerçekten esnaflarımızın yanında olmak bizlere ayrı bir güç veriyor. Bu noktada Meclis mesaimiz ve diğer programlarımız dışında bizler de sürekli esnaflarımızla beraber ve iç içe olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.  AK Parti olarak her zaman esnafların yanında olduklarını ifade eden Çakır, esnaflara bugüne kadar çok önemli destekler sağladıklarını ve sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Halkbank aracılığıyla 2021'de 185 bin esnaf ve sanatkara yaklaşık 24 milyar liralık hazine destekli kredi kullandırdıklarını aktaran Çakır, "Bu kredilerden doğan faizin de yaklaşık yüzde 50'sini Hazine ve Maliye Bakanlığımız  karşılıyor" dedi. 
Öte yandan Çakır, salgın döneminde Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletiyle 2020 yılının ilk çeyreğinden bugüne kadar 357 milyar lira tutarında kredi kullandırıldığı bilgisini paylaştı.

Bakmadan Geçme