Çakır'dan 15 Temmuz mesajı

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

15 Temmuz ihanet girişiminin üzerinden 6 yıl geçtiğini hatırlatan Çakır,  "O hain işgal girişimini unutmamak gerekiyor. O gece Edirne'den Kars'a, Hatay'dan Trabzon'a, Malatya'dan İstanbul'a kadar Türkiye'nin her köşesinde destan yazıldı. Bu millet nasıl ki Çanakkale'de yedi düvele meydan okuduysa bu ülke üzerinde emelleri olanlara o gece tekrardan meydan okudu. Girişimle birlikte Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla Malatya'da kısa sürede inanılmaz bir kalabalık oluştu. Vatandaşlarımız sokaklara indi ve meydanları hınca hınç doldurdu. Hainler için büyük öneme sahip illerden biri de Malatya'ydı. Malatya'da bulunan 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda mühimmat dolu uçakları kaldırıp milletin üzerine bomba yağdıracaklardı ama tabii o gün Büyükşehir Belediyesi olarak havaalanındaki pistleri otobüsler ve iş makineleri ile  derhal  kapattık ardından da şehirdeki ana arterleri, emniyet müdürlüğü binası ve 2. Ordu Komutanlığına giden bütün yolları kapattık. Aldığımız bu tedbirler ile  hainlerin emellerini adeta sekteye uğrattık.  Bu noktada Malatya darbenin seyrini değiştiren il oldu diyebiliriz. Hakikaten o gece Malatya'da yapılanlar bugüne kadar görülmemiş destansı  hadiselerdi. Ben o gece sokakları dolduran yüz binlerce vatandaşımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

 15 Temmuz'un bir ihanet ve işgal girişimi olduğunu dile getiren Çakır, "Biz bu hain geceyi asla ve asla unutmayacağız. Gelecek nesillerimize 15 Temmuz ihanetini çok iyi anlatmamız lazım. 15 Temmuz basit bir hadise değildir. 15 Temmuz aylarca hatta yıllarca planlanan, bu ülkenin düşmanlarının ortak bir hevesiydi. 15 Temmuz gecesi bu ülke parçalanmak ve bölünmek istendi. O gece onların hesabı tutmadı. Allah'ın hesabı her zamanki gibi üstün geldi. O gece milletimiz destansı bir mücadele verdi, Cumhurbaşkanımıza ve iradesine sahip çıktı. 15 Temmuz gecesi okunan ezanlar tank seslerini, uçak seslerini susturdu. Bu milletin üzerine bomba yağdıran hainler, Özel Harekat Daire Başkanlığına, Meclise bomba atan hainler dersini aldı ve cezasını da çekiyor. Bu ülkede darbe heveslisi olanlar, bu ülkeyi bölmek isteyenler şunu iyi bilsin ki 15 Temmuz'a millet nasıl karşı durduysa aynı şekilde size ve sizin planlarınıza da karşı durur.  15 temmuz'da milletimizin  gücünü ve imanını herkese göstermiş olduk. Ben bu vesileyle  bütün şehitlerimize ve 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize Allah'tan şifa diliyorum, milletimize de bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Allah'tan, bu millete bir daha öyle karanlık geceler yaşatmamasını niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme