Büyükşehir Belediyesinden Son Bir Yılda 12 Milyon Liranın Üzerinde Sosyal Yardım

43 bin aileye gıda yardımı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik olarak sosyal yardımlarda öncü olmaya devam ediyor. Son yıllarda sosyal belediyecilik adına yaptığı yatırım, hizmet ve uygulamaları her geçen yıl artıran Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında toplamda 12 milyon 171 bin lira değerinde sosyal yardım yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde yoğun bir yardım faaliyeti gerçekleştirildi.

43 bin aileye gıda yardımı

Sosyal Belediyecilik anlayışı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara her fırsatta yardımlarını ulaştıran Malatya Büyükşehir Belediyesi,gelir durumuna göre gıda ve ekmek yardımında bulunuyor. Bu kapsamda 2021 yılı içerisinde 27 bin 246 aileye ekmek, 15 bin 846 aileye gıda yardımı olmak üzere toplam 43 bin 92 aileye gıda ve ekmek yardımı yapıldı.   

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından Kernek Külliyesi alt katında hizmete sunulan Vahap Küçük Hayır Çarşısında da ihtiyaç sahibi vatandaşlar, kendilerine tahsis edilen kartlara yüklenen kredi ile ihtiyaçlarını kendi istedikleri şekilde temin edebilme imkânlarına kavuştular. 

Hayır Çarşısında gıda, giyim ve temizlik ürünlerinin yer aldığı 400’ün üzerinde ürün ise piyasa şartlarına göre çok daha uygun fiyatlarla ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetine sunuluyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı içerisinde yaptığı sosyal yardımların toplam tutarı ise 5 milyon 783 bin 481 lirayı buldu.

İhtiyaç sahiplerine 6 milyon liranın üzerinde ilaç yardımı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Ziyan Olmasın Şifa Olsun’ ilaç toplama kampanyası kapsamında toplanan ilaçlar ile duyarlı vatandaşlar tarafından ilaç toplama kutularına bırakılan ihtiyaç fazlası ilaçlar gerekli kontrollerden geçirildikten sonra ihtiyaç sahibi hastalar ile savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere yardım kuruluşlarına teslim ediliyor. 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren eczanede de 2021 yılı içerisinde 3726 reçete karşılığında 23 bin 078 kutu ilacın yanı sıra Savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere yardım kuruluşları aracılığı ile 37.535 kutu ilaç ve yine Huzurevine ise 393 kutu ilaç yardımı yapıldı. Yapılan bu yardımların toplam maddi değeri ise 6 milyon 388 bin lirayı buldu. 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde yapılan sosyal yardımlar ile ilaç yardımlarının değeri toplamda 12 milyon 171 bin 480 lirayı buldu.  

Bakmadan Geçme