Büyükşehir Belediyesi Tarafından Pütürge'de Fidan Dağıtımı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından temin edilen aşılı ceviz ve badem fidanlarının toprakla buluşturulmak üzere çiftçilere dağıtımı gerçekleştirildi.
Pütürge ilçe merkezinde gerçekleştirilen aşılı ceviz ve badem fidanı dağıtım törenine Pütürge Kaymakamı Batuhan Taşkın, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Pütürge Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Aslan, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Yıldırım, Tarım ve Orman İlçe Müdür Yardımcısı, Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın katıldı. 
Fidan dağıtımı programında konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, “Sayın başkanımızın geçen sene itibariyle başlattığı DAP destekli projemizde Akçadağ bölgesinde 350 dönümlük alanda oluşturduğumuz meyve fidanı üretimi ve süs fidanı üretimi tesisimizde yapmış olduğumuz çalışmaların ilk meyvesini burada aldık. İlk çalışmayı Pütürge’li çiftçilerimiz üzerinden badem ve ceviz olarak dağıtacağız. Bildiğiniz gibi Malatya, kayısının temel üretimi olduğu tarımsal bir bölgedir. Malatya bütün dünyada kayısı ile anılan bir bölgedir. Ancak Malatya alan büyüklüğü itibariyle ve coğrafi iklim itibariyle kayısı kadar katma değeri olan badem, ceviz, alıç ve birçok meyve türüne de ev sahipliği yapacak bir ekolojiye sahiptir. Bu sebeple Pütürge, Arapgir, Kuluncak, Hekimhan ilçelerimizde kayısı üretimi diğer ilçelere göre daha az gerçekleşiyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Tarım Orman İl Müdürlüğü ile birlikte bu tür çalışmalarda çiftçilere fidan ve tohum desteği vererek bu konudaki katma değerlerini arttırmaya çalışıyoruz. 
Tarımın önemi her geçen gün artıyor. Çiftçimiz bizim için değerlidir. Çiftçimize her türlü hükümet olarak, bakanlık olarak ve belediye olarak desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. 
Büyükşehir Belediyesi olarak; Kaysı yetiştiriciliğinin yaygın olarak yapılmadığı Arapgir, Doğanyol, Hekimhan, Kuluncak ve Pütürge ilçelerimiz olmak üzere alıç, badem, ceviz ve hünnap aşılamayla 50 bin meyve fidanını üreticilerimize dağıtıyoruz. Dağıtılan fidanların Pütürge çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Dağıtımı gerçekleştirilen fidan töreninde Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Pütürge Kaymakamı Batuhan Taşkın ise, “Tarım ve hayvancılık bizim kaymakamlık olarak da, devlet politikamız olarak da her zaman en öncelikli alanlarımızdan biridir. Bu konuda Malatya Büyükşehir Belediyemizin de çok verimli çalışmaları var. Kendilerine buradan çok teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Özellikle Corona virüs salgını dünyada tarımın ve hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha hatırlattı. Bir kez daha özgün, yöresel ürünlerinin, küçük yerlerde gelişen kaliteli tarım ürünlerinin dünyada ne kadar önemli bir besin kaynağı olduğunu hepimize tekrardan gösterdi. Bu duygu ve düşüncelerle kıymetli Büyükşehir Belediyemize, Ziraat Odamıza, Pütürge Belediyemize ve emeği geçenlere teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Pütürge’li çiftçilere fidan dağıtımı gerçekleştirildi.
 

Bakmadan Geçme