Büyükşehir Belediyesi'nden Örnek Bir Proje

Orta Vadeli Finans ve Kalkınma Planı'nın Hazırlanması Projesi (OVFKP) 1. Uygulama toplantısı Proje Sorumlusu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan Başkanlığı'nda Büyükşehir Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Orta Vadeli Finans ve Kalkınma Planı’nın Hazırlanması Projesi (OVFKP) 1. Uygulama toplantısı Proje Sorumlusu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan Başkanlığı’nda Büyükşehir Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
AB-IPA2 Hibesi ile finanse edilen ve Dünya Bankası rehberliğinde uygulanan “Sürdürülebilir Şehir Planlama ve Yönetim Sistemleri” kapsamında İller Bankası A.Ş. Dünya Bankası ve Avrupa Birliği’nin teknik ve mali desteğiyle gerçekleştirilen OVFKP 1. Uygulama Toplantısı yapıldı. 
Uygulama aşaması devam eden ‘Büyükşehir Belediyelerinde Orta Vadeli Finansman ve Kalkınma Planının Hazırlanması Projesi’nin çalışmaları hakkında Dış İlişkiler ve Hibeler Şube Müdürü ve Proje Sorumlusu Bayram Uzun bilgiler verdi. 
“ULUSLARARASI KAYNAKLARI KURUMUMUZA KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”
Uzun, “Büyükşehir Belediyesi olarak farklı bir projeyle daha hizmet vermeye devam ediyoruz. Özellikle uluslararası kaynakları kurumumuza kazandırmak ve ulusal düzeyde projelerden bir yenisini daha kurumumuza kazandırmış bulunuyoruz. Yeni projemiz İlbank ve Dünya Bankası tarafından finanse edilen Avrupa Birliği Teknik ve Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ‘Sürdürülebilir Şehirler Programı’ içerisinde yapılmaktadır. Projemiz OVFKP’nin hazırlanması üzerinedir. Özellikle kamusal alanlarda ve yerel yönetimlerde sürdürülebilir bir kent oluşturmak ve sürdürülebilir yerel yönetim hizmetini oluşturabilmek için bir planlamayı konu edinmektedir. Planlı ve programlı bir belediyeciliği yapabilmek için hazırlamış olduğumuz projenin uygulama aşamasına geçilmiştir. Süreç içerisinde ülkemizde 5 Büyükşehir Belediyesi içerisinde Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapılan çalışmalar yüklenici firmamız PWC tarafından yapılmaktadır. Firma yetkilileri ve uzmanları tarafından yüz yüze ilk toplantımızı meclis salonumuzda gerçekleştirdik ve saha çalışmalarına da başladık. Projemizin toplam maliyeti 243 bin Euro’dur. Projemizin tamamı hibe olarak karşılanmaktadır. Kurumumuzun bütçesinden bir harcama yapılmayacaktır. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak projemizde 5 yıllık orta vadeli kalkınma ve finansal bir planlamayı yapacağız. Bu kapsamda özellikle yerel yönetimlerdeki planlı ve programlı hareket etme kültürünü de kazanmış olacağız. Şu an uygulama olarak birimlerimizde çalışma ekiplerimizi oluşturduk ve orta vadeli finansman komisyonunu hazırladık. Bunlarla beraber teknik çalışma ekiplerimizi de oluşturduk. İnşallah kısa bir süre sonra yaptığımız çalışmaların meyvelerini göreceğiz ve hazırladığımız bu projemiz Büyükşehir Belediyeleri ile birlikte il belediyelerine örnek teşkil edecek. Projede emeği geçen arkadaşlarımıza ve projemizin her aşamasında bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme