Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı Başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı, 14 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı,  14 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Başkanlığında, saat 14.00’de Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ilgili komisyonlara, bazı maddeler de bir sonraki birleşime bırakıldı.

Toplantıda ilk olarak 16 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen meclis toplantısının karar özeti okunarak onaylandı.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARININ NİKÂHLARI ÜCRETSİZ YAPILACAK

Şehitlerin 1. derece yakınları ile gazi ve 1. derece yakınlarının nikâh başvurularında, nikâh akitlerinden ücret alınmaması hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu onaylanarak kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ "GÜVENLİ ORTAM, GÜVENLİ GELECEK" PROJESİNE ORTAK OLDU

Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesinin 1 yıllığına Malatya İmam Hatipliler Derneğinin "Güvenli Ortam Güvenli Gelecek" başlıklı projesine ortak olunması hakkındaki Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA YETKİ

Eski Malatya ölçülebilir alt bölge yapım işi için kredi kullanımı ve ilgili taahhütname ve anlaşma için Büyükşehir Belediye Başkanlığına yetki verilmesi hakkındaki MASKİ Genel Müdürlüğünün teklifi kabul edildi.

Ayrıca Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limitet Şirketi tarafından Güneş Enerjisi Santralinin kurulması için kurum ve kuruluşlarla yapılacak işbirliği, protokol, sözleşme, taahhütname vb evrakların imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanlığına yetki verilmesi de oy çokluğuyla kabul edildi.

Haziran Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminin 19 Haziran Pazartesi Günü saat 16:30 da yapılması kararlaştırıldı.

Bakmadan Geçme