Bostanbaşı Mahalle Sakinleri Sokak Köpeklerinden Rahatsız..!

Bostanbasi mah. Barguzu cad.kanalin olduğu anayol üstü yukarıdaki Ertan fırının onu

Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığını arayan Bostanbaşı mahalle sakinleri sokak köpeklerinden rahatsız olduklarını dile getirdiler.
Bostanbaşı Mahallesi, Barguzu Caddesi Kanalın olduğu ana yol üzerinde toplu halde gezen sokak köpeklerinden rahatsız olan mahalle sakinleri; haber merkezimizi arayarak yetkililerden yardım istediklerini bildirdiler. Özellikle akşam üzeri toplu halde gezen ve gece mahallede sabaha kadar havlamaları mahalle sakinlerini çileden çıkartırken,” Toplu halde gezen sokak köpekleri çocuklarımız içinde büyük tehlike. Yetkililer bu büyük soruna çözüm bulmalarını bekliyoruz. Akşam saat 21,00-22,00 saatleri arasında havlamaya başlayan sokak köpekleri sabaha kadar mahalle sakinlerini uyutmamakla birlikte, gece yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlarıda eve hapsi etmektedir.” Dediler.
Mahalle sakinleri sokak köpeklerin toplanarak daha nezih bir ortamda sokak hayvanları barınaklarında muhafaza edilmesini açıkladılar. Hayvan düşmanı olmadıklarını da dile getiren mahalle sakinleri, “ Sokak Köpekleri kış aylarında belliki açlar. Sabaha kadar havlamaları bunun göstergesidir. En azından bakımlarının yapılması ve daha güzel ortamlarda sıcak yuvalarında sokak hayvanları barınaklarında muhafaza edilmesi daha akılcı olur. İllaki sokak köpeklerinin çocuklarımıza ya da vatandaşlara zarar vermesinden sonramı önlem alınması gerek. Yetkilierin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz..” ifadelerini kullandılar…
 

Bakmadan Geçme