Birinci sayfadan üç tekzip!

Birinci sayfadan üç tekzip!

Cumhuriyet Gazetesi, geçtiğimiz ay yaptığı haberlerde, Fahrettin Altun'un evinin yanındaki araziyi bedelinin çok altında bir ücretle aldığını iddia etmişti. Ancak daha sonra yapılan açıklamalarla, Altun'un söz konusu araziyi normal fiyatı üzerinden 10 yıllığına kiraladığı ortaya çıkmıştı. 

 

İstanbul Vakıflar II. Bölge Müdürlüğü, Altun'un kiraladığı arsayla ilgili rakamları paylaşmış ve iddia edildiği gibi inşaat olmadığını, mahallelinin çevre düzenlemesinden memnun olduğunu açıklamıştı. 

Mahalleli de daha önce aynı bölgede huzursuzluk çıkaran birtakım kişilerin olduğunu, Altun'un araziyi satın aldıktan sonra bu şikayetlerinin ortadan kalktığını belirtmişti.

Cumhuriyet gazetesinin bugünkü birinci sayfası.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: BİZE SORULMADI

Cumhuriyet Gazetesi ilk olarak, "Boğaz'da kaçak yapı var" manşetiyle, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un araziyi kaçak olarak ele geçirdiğini öne sürmüştü. Vakıflar Genel Müdürlüğü bu haberden sonra bir açıklama yapmıştı. Açıklamada haber yalanlanmıştı. Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: 

"Haberi oluşturan bilgilerin gerçeği tam olarak yansıtmadığı, kamuoyunu yanlış yönlendirebilecek nitelikte olduğu, muhatap durumundaki Kurumumuzdan herhangi bir görüş alınmadan kaleme alındığı görülmüş ve aşağıdaki açıklamayı yapma lüzumu doğmuştur."

"İlgi haberde, İstanbul iline bağlı Üsküdar ilçesi Kuzguncuk Mahallesinde yer alan 241,07 m2 sahalı arsanın İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun'a tarafımızca kiralandığı ve üzerinde izinsiz yapılaşmaların bulunduğundan mütevellit İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ilgili yapıların yıkıldığı yer almıştır."

KOMŞULARI FAHRETTİN ALTUN'A SAHİP ÇIKMIŞTI

Fahrettin Altun'un komşusu ünlü sanatçı Şükriye Tutkun, medyada yer alan haberlerin ardından bir açıklama yapmıştı. Şükriye Tutkun, "Fahrettin beyin oturduğu yer olarak trilyonluk bir villa koymuşlar fotoğraflarda yalı koymuşlar ama oturduğu yer 50 metre kare bir yer" demişti. 

Tutkun ayrıca, arazinin eskiden atıl halde bulunduğunu ve mahalleliyi rahatsız eden kişilerin geldiğini; Fahrettin Altun'un araziyi kiraladıktan sonra bu şikayetlerinin ortadan kalktığını dile getirmişti. 

İşte Cumhuriyet gazetesinin bugün gazetesinde yer verdiği tekzipler: 

HABER7

Bakmadan Geçme