Bir Kuşak Bir Yol Projesi Kapsamında Malatya'nın Lojistik Merkezi Olma Potansiyeli

Vali Aydın Baruş, Üniversite Sanayi işbirliği programı kapsamında İnönü Üniversitesi

Vali Aydın Baruş, Üniversite Sanayi işbirliği programı kapsamında İnönü Üniversitesi OSB Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen “Bir Kuşak Bir Yol Projesi Kapsamında Malatya’nın Lojistik Merkezi Olma Potansiyeli” konulu panele katıldı.
Malatya'nın geleceğe yönelik vizyonunda çok önemli bir pay sahibi olacağına inandığımız Lojistik Merkez konusunun Üniversitemizdeki hocalarımız, işin içerisindeki sanayi insanları ve ilgili diğer paydaşlarla birlikte konuşulmasının önemini ifade ederek sözlerine başlayan Vali Aydın Baruş, “Öncelikle paneli düzenleyen değerli Öğretim Üyelerimize, Üniversitemize, işbirliği yapan Organize Sanayi Bölgelerimize,  Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkür ediyorum. 
Lojistik bildiğiniz gibi ürettiğiniz malların dünyaya sunulması açısından son derece önemli bir konu. Malatya’da Türkiye'nin iç bölgesinde yer alan bir il olması itibariyle sanayisinde üretmiş olduğu malları dünya pazarında sunabilmek için sağlıklı bir nakil ve iletişim olanağına ihtiyacı var. O anlamda “Bir Kuşak Bir Yol Projesi” dünyanın gündeminde yer alan bir konu. Yani eskiden İpek Yolu olarak tabir edilen ve şu anda da dünyanın gündeminde olan ana yollar üzerinde bulunan şehirlerde hatta bölgede üretilen malların limanlara ulaştırılması ve limanlar vasıtasıyla da ihracat yapılacak ülkelere ulaştırılması, aynı zamanda üretim için gerekli mallarında bu yollardan üretim yerlerine ulaştırılması bakımından çok çok önemli bir konu. Biz arzu ediyoruz ki Malatya bu önemli Lojistik Merkezlerinden biri olsun. Bugün yapılacak panelde bize değişik fikirler verme, konunun önemini kavrama, bir farkındalık oluşturma açısından değer taşıyor. Bunu şimdiden kamuoyunun tartışmasına da açıp Malatya'nın bu noktada nasıl bir rol alabileceğini burada konuşmak, bizlere yeni ufuklar kazandıracaktır” dedi.

OSB Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda düzenlenen panel Gazeteci-Yazar Orhan Çekin Moderatörlüğünde; İnönü Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçyiğit, İnönü Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Uğur, Yalın Üretim ve Lojistik Derneği Başkanı Doç. Dr. M. Mustafa Yücel’in sunumlarıyla devam etti. 
“Bir Kuşak Bir Yol Projesi Kapsamında Malatya’nın Lojistik Merkezi Olma Potansiyeli” konulu panele Vali Aydın Baruş, 24. Dönem Malatya AK Parti Milletvekili Cemal Akın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Sanayici İş İnsanları, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı. 
 

Bakmadan Geçme