Beykoz Üniversitesi Tercih Günleri 1-14 Ağustos'ta

Üniversite adayları bu yıl da seçecekleri üniversite ve bölüm ile hayatlarına yön verecekler. Bu süreçte en doğru tercihlerin yapılması için Beykoz Üniversitesi, 1-14 Ağustos tarihleri arasında KavacıkYerleşkesi'nde 'Tercih Günleri' düzenleyecek.

Hayattaki en önemli tercihlerden biri olan üniversite tercihleri için sayılı günler kaldı. Uzun bir eğitim-öğretim dönemi ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlığın ardından öğrenciler için geriye sadece istedikleri üniversite ve bölüme karar vermek kaldı.

 

Sonuçların açıklanmasıyla tercih sürecine girecek olan üniversite adayları, tercih listelerini 7-14 Ağustos tarihleri arasında oluşturacak. Tercih yapacak adaylar, tercih listelerine en fazla 24 program ekleyebilecek. En çok istenilen programların ilk sıraya yazılması oldukça önemli olacak. 

 

Hafta sonu da bilgi verilecek

Seçilecek üniversite ve bölüm ile hayatlarına yön verecek adaylar için Beykoz Üniversitesi tarafından 1-14 Ağustos tarihlerinde ‘Tercih Günleri’ düzenlenecek. Bu süreçte en doğru kararın alınması için adaylar ve aileleri, Cumartesi ve Pazar günleri de dahil haftanın her günü saat 09.00-19.00 saatleri arasında Beykoz Üniversitesi’nin KavacıkYerleşkesi’ni ziyaret edebilecek. Adaylar ve aileleri, üniversitenin uzman tercih danışmanları, akademik ve idari personelinden, Tercih Günleri boyunca üniversite tercihleri, bölümler ve sunulan olanaklar konusunda yüz yüze bilgi alabilecekler.

 

Üniversiteler ziyaret edilmeli

Adayların öğrenim görecekleri üniversiteleri seçerken deneyime, iş dünyasıyla ilişkilere, istihdama, uluslararası alanda sunulan olanaklara, staj ve dil öğretimi gibi unsurlara dikkat etmeleri gerektiğini belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, adayların olanakları ölçüsünde üniversitelere giderek ziyarette bulunmasının önemli olduğunu söyledi. Durman, “Hocalar, yöneticiler ve öğrencilerle tanışılması, adaylara detaylı bilgi verecektir” dedi.

Bakmadan Geçme