Bayramlar Yürek Coşkusu Kaynaşma Ve Buluşmaktır

Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Gürkan,

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Başkan Gürkan mesajında şunlara yer verdi: 

“11 ayın sultanı Ramazan ayına veda ederken, Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar yürek coşkusudur, kaynaşmaktır, buluşmaktır. Ramazan Bayramı ise Allah rızası için tutulan oruçların bu dünyadaki ecridir, karşılığıdır, mükâfatıdır. 
Bayramlar, insani ve dini hassasiyetlerle ihtiyacımız olan bütün güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun tüm kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. 
 
Bu bayramda aile büyüklerimizi, akrabalarımızı, dost ve komşularımızı unutmamalıyız. Onların yanında olduğumuzu, sevinç ve kederlerimizi, sıkıntılarımızı paylaşmaya hazır olduğumuzu göstermeliyiz.  Ayrıca, çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz ve yetimlere kucak açmalı, yalnız olmadıklarını onlara hissettirmeliyiz.
 
Bu duygular içerisinde, başta hemşerilerim olmak üzere, milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu mübarek günlerin ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum.”

Bakmadan Geçme