Bayram Boyunca 230.00 bin Yolcu Ücretsiz Taşındı

Motaş, Ramazan Bayramı Süresince Yolculara Ücretsiz Hizmet Verdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, pandemi tedbirlerinin kaldırılması sonrasında Ramazan Bayramı arifesi ve bayram süresince Büyükşehir Belediyesine bağlı toplu taşıma hizmeti veren araçlar vatandaşlara ücretsiz hizmet verdi. 
Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, 26 Nisan 2022 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi sonucunda pandemi tedbirlerinin kaldırılması ile birlikte vatandaşların Bayram ziyaretlerine destek olmak amacıyla Belediye Otobüslerinin Bayram süresince ücretsiz hizmet vermesi kararını almıştı. 
Pandemi döneminde buruk bir şekilde yaşanan bayramların birlik ve beraberliğin pekiştiği, aile büyüklerinin ziyaret edildiği, akraba, eş, dost ziyaretlerinin yapıldığı döneme tekrardan geçilmesiyle Belediye otobüslerince Malatya genelinde Ramazan Bayramı Arife Gününde Şehir Mezarlığı hattında, Bayramın üç günü ise tüm il genelinde ücretsiz hizmet verildi.
Sosyal Belediyecilik anlayışıyla vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “İki yıl pandemi ile zor bir süreç yaşadık. Salgının bu sürecinde akraba, mezarlık ve büyüklerimizin ziyaretlerine ara vermek zorunda kaldık. Özellikle bayramı bayram yapan birçok değerimizi, geleneğimizi, göreneğimizi askıya alıp önümüzdeki bayramlara ertelemek zorunda kaldık. Pandeminin sonuna geldiğimiz bu Ramazan Bayramı’nda hemşerilerimizin bayramlarını mutlu ve huzurlu bir şekilde geçirmelerini sağlamak; akraba, eş, dost, büyük ve mezar ziyaretlerini gerçekleştirmeleri adına MOTAŞ’ ait 97 otobüs ve 10 trambüs olmak üzere 107 aracımız ile tüm hatlarımızda ücretsiz hizmet verdik. Bu kapsamda şehir mezarlığı hattımızın kapasitesi 4 katına çıkartılarak yaklaşık 20.000 vatandaşımızın mezarlığa ulaşımını ücretsiz bir şekilde sağladık. Bayram boyunca yine trambüs araçlarımız ile günlük 10.000 yolcunun, otobüslerimiz ile günlük 60.000 yolcunun ulaşımını ücretsiz sağladık. Bayram boyunca 230.000’i aşkın yolcumuza ücretsiz yolculuk imkânı sağladık. Sosyal belediyecilik anlayışıyla her zaman hemşerilerimizin yanında oluyoruz. Bütün hemşerilerimin geçmiş Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, hep birlikte nice bayramlar görmeyi diliyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme