Battalgazi İlçesinde Vefa Sosyal Destek Grubu Oluşturuldu

Battalgazi İlçesinde Vefa Sosyal Destek Grubu Oluşturuldu

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkmanın kısıtlandığı genelgesi kapsamında Battalgazi Kaymakamlığında gerçekleştirilen toplantıda, İlçe Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu.

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mağdur olmaması, temel ihtiyaçlarını karşılamak için ‘İlçe Vefa Sosyal Destek Grubu’ oluşturuldu. Battalgazi Kaymakamlığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara uygulanan evde kalma tedbiri kapsamında tek başına yaşayan vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla İlçe Vefa Sosyal Destek Grubu’nun kurulduğunu bildirdi.

Kaymakam Abdul Kadir Duran başkanlığında yapılan ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İlçe Jandarma Komutanı Kubilay Özdemir, Battalgazi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun Kurt, Battalgazi İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Adnan Fırat ve İlçe Müftülüğünde Murakıp Murat Erol’un katılımıyla Vefa Sosyal Destek Grubu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

BAŞKAN GÜDER: “VATANDAŞLARIMIZIN TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, toplantı sonrası yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: “İlçe genelinde 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızdan kendilerine yardımcı olacak kimsesi olmayanların sağlık başta olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınması kararlaştırıldı. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama  getirilen ve yakını bulunmayan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Bakanlığımızca belirlenen 112, 155 ve 156 çağrı numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebilecekler. Tüm tedbirler alınmış durumda. Vatandaşlarımızın, doktordan yazdırdığı ilaçtan tutunda evde yiyeceği yemeğe, marketten alınacak herhangi bir gıda ürününe kadar tüm ihtiyaçları karşılanacak. Bu kapsamda kendileri dışarı çıkmak zorunda olmayacak" dedi.

KAYMAKAM DURAN: “GEREKLİ TÜM TEDBİRLER ALINMIŞTIR”

Gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten Battalgazi Kaymakamı Abdul Kadir Duran, “İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için ilde Vali'nin tüm ilçelerimizde ise kaymakamlar başkanlığında 65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulmuştur.  İlde vali, ilçelerde kaymakamlar tarafından 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımızın sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınmıştır” Şeklinde Konuştu

Bakmadan Geçme