Batı Kollektörü Çalışmaları Devam Ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Batı Kolektörü ve Kanalizasyon Hattı yapım işi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ve beraberindeki heyet, Malatya’nın en önemli yatırımlarından olan Batı Kollektörü ve Kanalizasyon hattı çalışmalarını yerinde inceledi. 
Çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Süleyman Şahin, “İlimizin en önemli projelerinden olan Batı Kollektörü ve Kanalizasyon Hattı çalışmalarını yerinde inceledik. Buradaki çalışmalarımıza mevsim şartları ve zeminin zorluğu engel olmadı. Sadece yoğun kar yağışı zamanında şantiyemizi 10 gün kadar çalıştıramadık.  Çalışmalarımız 3 ekiple devam ediyor. Toplamda 14 bin 250 metre hat çalışması yaptık. 800’lük borularla başlayan hattımız 600’lük borularla devam ediyor. 750 metrelik bir kısım kaldı. Bundan sonrada 500’lük borularla hat çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayıp, bölgeyi atıksuların olumsuz etkilerinden kurtaracağız” dedi. 
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda çalışmaların yoğunlaştığını belirtenMASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ise, Batı Kollektörü ve Kanalizasyon Hattı projesinin Malatya için önemli olduğunu vurguladı. Mert, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizlere kesin talimat vardı. Sularımıza atıksu karışmasın diye. Bu doğrultuda bütün ilçelerimizde atıksu arıtma tesisleri yapılacak. Bitenler var. Başlayacak olanlar var. İhale aşamasında olanlar var. Burada çok ciddi bir çalışma var. Ekip arkadaşlarımız kar kış demeden zorlu şartlarda çalışmalarına devam ettiler. Sert bir zemin var. Bu sebeple çalışmalar yavaş ilerliyor. Emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızı tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

Bakmadan Geçme