Başkan Yıldız'dan açıklama

İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız yazılı bir açıklama yaparak

İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız yazılı bir açıklama yaparak Yeşilyurt Belediyesi ile alakalı birçok olayın kafalarda soru işareti bıraktığını ifade etti.

Başkan Yıldız “Hatırlayacağımız üzere Yeşilyurt Belediyesi'nin "Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi" için Almanya'ya gönderdiği 45 kişiden 43'ünün geri dönmemişti. Halen bu konu ile alakalı bir gelişme yaşanmadı ufak tefek görevden almalar haricinde.” dedi.

Başkan Yıldız ayrıca ulusal basına da düşen “Yeşilyurt belediye tarafından yapılan Yeşilyurt Top Söğüt Villalarında kullanılan gaz betonun ve başka yerlerde yapılan park inşaat alanındaki betonunun Başkan Mehmet Çınar’ın aile şirketi olan ‘Çınarlar Beton’ tarafından temin edildiği bilgileri güncelliğini korurken özellikle son meclis toplantısında Yeşilyurt Belediyesi İYİ Parti Meclis üyemiz Sayın Murat Alabaş ve CHP Yeşilyurt Meclis Üyelerinin soru önergeleri kafalarda ki soru işaretlerini ortadan kaldıracaktır” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediyesinin Hziran Ayı oturumunda İYİ Parti Yeşilyurt Meclis Üyesi Murat Alabaş, CHP Yeşilyurt Meclis Üyeleri Haldun Gündüz, Tayfun Yücel, İsmail Aydın, Tayfun Çakır ve Günnur Tebel Almasulu hafta içi gerçekleştirilen Yeşilyurt Meclis Toplantısında soru önergesi vererek Belediye ve/veya Belediye çalışanlarının ticari faaliyetlerini, Belediyeye meclis üyeleri ve/veya ortaklarının Belediye’ye kestikleri faturaları sormuşlardı.

İşte o Soru Önergesi;

MALATYA YEŞİLYURT BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA

1 Nisan 2019’ tarihinden itibaren;

Yeşilyurt Belediyesi;

Meclis Üyelerinden Parti ayrımı gözetmeksizin Belediye başkanı dâhil şahıs olarak veya anonim şirket veya limitet şirket veya şirket ortağı olarak 1 Nisan 2019 dan beri Yeşilyurt belediyesi veya belediye şirketleriyle olan ticari ilişkileriniz nedir?

1 Nisan 2019 dan beri meclis üyelerinden veya meclis üyelerinin ortak bulunduğu şirketlerde 1,2,3. derecede akrabalardan ne kadar fatura kesilmiştir ne kadar resmi ödeme yapılmıştır?

5393 Sayılı belediye kanunun 28 maddesine göre belediye encümenleri, belediye meclis üyeleri veya Belediye Başkanı bağlı bulundukları belediyeye iş yapamaz belediyeden kesinlikle iş alamaz. Kanun maddesinde belediye encümenleri, belediye meclis üyeleri ve belediye başkanı belediye ve bağlı kuruşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüte giremez komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz hükmü yer almaktadır.

Söz konusu hükme göre belediye başkanları ve meclis üyelerinin görev süresince görevlerinin sona ermesinden itibaren belediye başkanı 2 yıl, Meclis Üyesi 1 yıl boyunca belediye ve bağlı kurum ve kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüte (YÜKLENME, ÜSTLENME, KENDİ NAM VE HESABINA BİR GERÇEK KİŞİYE VEYA TÜZEL KİŞİYE KARŞI, SÖZLEŞMELİ VEYA SÖZLEŞMESİZ BİR İŞİN YAPILMASININ VEYA BİR ŞEYİN TEMSİLİNİN YÜKÜMLENİLMESİ OLARAK ANLAŞILMASI GEREKTİĞİNE)  girmeleri kanun maddelerince yasaklanmıştır.

Soru önergemizin tarafımıza yazılı olarak verilmesini Yeşilyurt Meclis Başkanlığından rica ederiz.

Bakmadan Geçme