Başkan Yıldırım'dan, belediyelere festival tepkisi

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım,

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Kiraz Festivali konserlerini eleştirerek, belediyelerin daha öncelikli işlere harcaması gereken milyonlarca lirayı konserlere vermesine tepki gösterdi.
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Yeşilyurt Belediyesi’nin düzenlediği Kiraz Festivali kapsamında gerçekleştirilen konserlere verilen milyonlarca liraya tepkisini dile getirdi. Ülke olarak ekonomik buhran geçirdiğimiz bu dönemde milli ve manevi değerlerden uzak, gençlere hiçbir faydası olmayan bu konserlerin israf ve savurganlıktan başka bir şey olmadığını dile getiren Yıldırım, gençlere daha somut hizmetler yapılmasını vurguladı. Gürültüden ileri gitmeyen bu eylemlerin bir an önce durdurulmasını gerektiğini belirten Yıldırım, gençler için daha yararlı faaliyetler yapılmasının gerekliliğini ifade etti.

“Gençler sizi konserlerle kandırıp kendi çocuklarını işe alacaklar. Bunlara asla kanmayın!”

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik durum karşısında belediyeler tasarruf etmesi gerekirken, Malatya’daki belediyeleri halen israfa devam ettiğini belirten Yıldırım, “İnsanlar ne dertte haberiniz var mı? Şu ekmek kuyruklarını, şu zamları, şu indirim ilanlarını takip edenleri, şu akşam pazara giden insanları görmüyor musunuz? Bunca masraf yapılırken hiç mi yüreğiniz ve vicdanınız sızlamıyor? Mustafa Ceceli, Kıraç, Manga,Walker bunların hepsi milyarlık insanlar zaten. Gençleri bu insanlarla uyutmaya mı çalışıyorsunuz? Gençler bunlar sizi konserlerle uyutacak, oyunuzu alacak ama makam ve mevkilere kendi çocuklarını, yeğenlerini ve akrabalarını getirecekler. Kendi çocuklarını ve yeğenlerini işe koyacaklar. Sonra sizler elinizde üniversite dereceleri ile niye iş bulamıyoruz diyeceksiniz. Olmadı mı sanki? Battalgazi Belediyesi’nin, Yeşilyurt Belediyesi’nin yaptıklarını bilmiyor muyuz?  Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde işe son model araçlarıyla gelen yandaşları bilmiyor muyuz sanıyorsunuz?” dedi.
‘Kendinize gelin, tarihinize bakın, inancınıza sarılın’ diyerek belediyeleri uyaran Yıldırım, “Elbet devran döner ve bu imanlı ve inançlı milletin çocuklarına değerlerine sahip uygun hizmetleri onlara iş olanağı açacak ve üniversite mezunu olduktan sonra diplomalı işsizler ordusundan çekip hak ettiklerini verecek babayiğitler elbet çıkacaktır. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak gençlerimizin her zaman yanında olacağız onları kimsenin koltuğuna kurban etmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.
“Mahmut Efendi’nin yasını tutarken sözde muhafazakar AK Partili Yeşilyurt Belediyesi konserde gençlere göbek attırıyor”

Bu gençliğin Türkiye’nin geleceği olduğunu anımsatan Başkan Yıldırım, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu gençlerin bizim gençlerimiz bizim evlatlarımız, bizim geleceğimiz. Bu gençlerin anne babaları, dede ve nineleri büyüklerinin yanında ayak uzatmayan, büyüklerine saygıda kusur etmeyen, Türk ve İslam Kültür Medeniyeti Edep ve Erkânı ile teçhiz edilmiş insanlar. Bizler bu kültür ve medeniyet, Edep ve Erkân ile dünyaya nam salmış necip bir milletiz. Bu millet bir cenaze olunca 40 gün televizyon açmayan bir millettir. Ancak Cuma günü tüm Türkiye ve İslam alemi tarafından saygı duyulan Mahmut Efendi'nin cenaze gününde meydanlarda göbekler atıldı. Gerçi ülkede şehit varken bile Malatya'da belediye tarafından konserler yapılmıştı. Şaşırmıyoruz. Ancak bu necip milletin evlatlarının kan grubuna uyuşmayan sözde hizmetlerle icraat yaptıklarını zannedenlere sesleniyoruz.
Gençlere meydanlarda göbek attırarak mı hizmet etmeye çalışıyorsunuz? Bu milletin milli ve manevi değerlerine aykırı facialarla bu gençlere hizmet ettiğinizi mi sanıyorsunuz? Eğer amacınız eğlendirirken öğretmek ise o Nasreddin Hocanın işi. Gerçi Nasreddin Hoca eğlendirirken eğitiyordu ancak siz eğitmeyi bırakın gittikçe yozlaştırıyorsunuz. Emin olun bu konserleri sizlerden daha iyi inceledik ve takip ettik. Konser meydanlarına ellerinde içki şişeleri ile gelenler dahi oldu. Bu mudur muhafazakâr demokrat Ak Parti belediyelerinin tutumu?”

Bakmadan Geçme