Başkan Yavuzkurt'un Kadir Gecesi Mesajı

Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt

Mübarek Ramazan ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde Kur’an-ı Kerim’de övülen en önemli tarihlerden birisi olan Kadir Gecesi bütün İslâm dünyasında, yurdumuzda ve Malatyamız’da huşu içerisinde idrak ediliyor.

Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt yayınladığı bir mesajla hemşehrilerinin ve bütün İslâm Dünyası’nın Kadir Gecesi’ni kutladı. Başkan Yavuzkurt yayınladığı mesajında, "Kadir gecesi Rabbimizin insanlığa bir rahmet kapısı, bir umut pınarı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Kadir Gecesini idrak ederken; açları, yoksulları, zulme maruz kalmışların haklarını düşünmemiz, onların dertleriyle dertlenmemiz, yaralarını sarmamız gerekir. Bu bütün Müslümanların üzerine düşen büyük bir görev ve sorumluluktur. Kadir Gecesi, en faziletli ve kutsal gecelerden biridir. Bin aydan daha hayırlı olduğu dile getirilen bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum. İnanıyorum ki bütün inananlar, bu mübarek ayın ve bu gecenin hatırına yetimler, öksüzler ve ihtiyaç sahipleri için hayır yarışı içinde olurlar.
Bu gece dualarımızda aynı zamanda Filistin’de, Suriye’de, Türkmen Dağı’nda, Kerkük’te, Yemen’de, Libya’da, Kırım’da, Karabağ’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da ve dünyanın dört bir yanında zulüm gören kardeşlerimizi de unutmayalım.
Bu duygu ve düşüncelerle  hemşehrilerimin ve İslâm dünyasının Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; bu gecenin bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Bakmadan Geçme