Başkan Yanılmaz Omurilik Felçlileri Derneği'ni Ziyaret Etti

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Elazığ Şubesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Ömer Çöteli, Elazığ Belediyesi’nin engelli kardeşlerimiz için yaptığı çalışmaların son derece yerinde olduğunu ve bu çalışmalardan oldukça memnun olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı. “

Elazığ Belediye Başkanı  Mücahit Yanılmaz’ı Elazığ Omurilik Felçlileri Derneği’nde ağırlamaktan büyük bir onur duyuyoruz.  Bizleri şereflendirdi. Belediye olarak biz engellilere çok büyük katkıları oldu. Engelliler olarak yol, kaldırım ve ulaşımda sıkıntı çekiyorduk. Sivrice Hazar Gölü'ne gittiğimiz zaman Karayollarının kasalı kamyonetleri ile taşınarak, kaldırılarak giderdik. Ama şu an Elazığ Belediyesi'nin almış olduğu rampalı minibüsler ile yaklaşık 100 engelli kardeşimiz Sivrice Hazar Gölü’ne çok rahat bir şekilde ulaşıyoruz. Gittiğimiz zaman herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmıyoruz. Otobüs Öğretmen Evi ya da Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün içerisinde tekerlekli sandalyeli olan kardeşlerimiz rahat bir şekilde otobüse binerek gidiyoruz. Dönüşümüz de de yine aynı şekilde gelip bizleri oradan alıyor. Ben engelli kardeşlerimiz için bu denli titiz çalışan Elazığ Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

“ İNŞAAT RUHSATLARINA MÜSAADE ETMEDİK”

 

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Elazığ Şubesini Başkanı Ömer Çöteli’nin konuşmalarının ardından bir açıklama yapan Başkan Mücahit Yanılmaz ise göreve geldiklerinden itibaren Elazığın engelsiz bir şehir olması için gereken mücadeleyi verdiklerini söyleyerek konuşmalarına şöyle devam etti. “Engelli olmak elbette yaşamdan uzaklaşmak anlamına gelmiyor. Yaşamı daha çok kabullenip daha çok içinde olup daha çok hayata bağlama noktasında bizlerin yapması gereken şeyler çok fazla.                       

2014 yılında göreve geldiğimizde özellikle inşaat ruhsatlarında bir devrim yaptık. İki ana konu olmadan inşaat ruhsatlarına müsaade etmedik. Bunlardan bir tanesi otopark. İnşaatlar kendi otoparklarını kendi içlerinde çözmedikçe ruhsatlara müsaade etmedik. İkincisi engelli bir kardeşimiz tekerlekli sandalyesi ile aracından indikten sonra kendi dairesine çıkıncaya kadar hiçbir engelle karşılaşmayacak şekilde proje yapmalarını istedik. Dikkat etmişsinizdir görme engelli kardeşlerimiz için kaldırımlara yaptığımız görme engelli yürüme yollarını hızla arttırıyoruz. Yaptığımız bütün kaldırımlara bunları koyuyoruz. Yaptığımız bütün çalışmalarda engelli kardeşlerimizi düşünerek onların rahat ve huzurlu bir şekilde olmalarını temin etmek için projelerimizi çiziyoruz ve uyguluyoruz. Tabi özellikle omurilik felçlileri engellilerinin taşınmasını kolaylaştırmak için engelli araçlarımızı yaptık ve hizmetlerine sunduk. İnşallah ihtiyaçlarına göre bunların sayılarını artıracağız. Yani Elazığ'da tekerlekli sandalyeye mahkum olan kardeşlerimizin ulaşımında en küçük bir problem yaşanmadan ulaşımlarını temin edecekler.                      

Dolayısıyla biz Elazığ'da derneklerimiz ile birlikte Elazığımızı daha çok engelli kardeşlerimizin gezebileceği daha çok dinlenebileceği toplumla iç içe olabileceği bir şekilde dizayn ediyoruz. Bu çerçevede Elazığımız 2016 yılında Türkiye'de engelli kardeşlerimiz için en çok faaliyet gösteren belediye olarak da ödül aldı. Ben sayın dernek başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine ve diğer misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Elazığ Belediyesi ve şahsım adına her daim engelli kardeşlerimizin yanında olacağız.”dedi.

 

Bakmadan Geçme