Başkan Türkyılmaz'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Malatya Şubesi Başkanı Çetin Türkyılmaz

Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Malatya Şubesi Başkanı Çetin Türkyılmaz  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.Türkyılmaz mesajında;

"1. Dünya Savaşı'na İttifak Devletleri içerisinde giren Osmanlı Devleti, İttifak devletlerinin yenilmesi neticesinde Mondros Ateşkes Antlaşmas'ını imzalamak zorunda kaldı. 850 yıllık Türk yurdu olan Anadolu ve Rumeli Haçlılar'ın devamı İtilaf devletlerince işgal edildi. Bu olaylar neticesinde Türk Milliyetçileri Anadolu ve Rumelide işgallere karşı şanlı direniş örneği olan Kuvayı Milliye hareketini başlattı.

19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Mustafa Kemal Paşanın Samsun'a çıkmasıyla Kurtuluş Savaşı liderini bulmuş oldu. 1919 ile 1922 arasında yapılan kongreler, Millet Meclisinin oluşması ve yapilan savaşlar neticesinde Kurtuluş Savaşı başarıya ulaştı. 24 Temmuz 1923'te Lozan Antlaşmasının imzalanması ile Kurtuluş Savaşının tescili işgal kuvvetleri tarafından yapılmış oldu.

Mustafa Kemal ATATÜRK'ün en büyük eserim dediği, Kurtuluş Savaşına başladığı günden beri en büyük hayali olan Cumhuriyet idaresine geçilmesi önündeki bütün engeller ortadan kalkmış oldu. 28.10.1923'te Mustafa Kemal ATATÜRK " Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz" diyerek büyük hayalini Kurtuluş Savaşının kahramanları silah arkadaşları ile paylaştı. 29 Ekim 1923 'te Türkiye Büyük Millet Meclisinde "Cumhuriyet" büyük sevinç gösterileri ile ilan edildi. Böylece Mustafa Kemal ATATÜRK'ün " Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. " ilkesi gerçekleştirilmiş oldu. Cumhuriyetin ilanın 97. yılını en içten dileklerimizle kutluyor ; başta Kurtuluş Savaşının büyük komutanı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad mekanları Cennet olsun!..EBET MÜDDET VAR OLSUN TÜRK MİLLETİ VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ!.."

Bakmadan Geçme