Başkan Türkyılmaz: 'Engelli Vatandaşlarımıza Karşı Sorumluluğumuz Var'

Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Malatya Şubesi Başkanı Çetin Türkyılmaz Engelliler Haftası Münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Malatya Şubesi Başkanı Çetin Türkyılmaz  Engelliler Haftası Münasebetiyle bir mesaj yayınladı.Başkan  Türkyılmaz mesajında;

10-16 Mayıs her yıl Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. 
Bu haftada, engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar ve bunların çözüm yolları tartışılmalıdır.
Bu hafta ile  ilgili açıklama yapan Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Malatya Şubesi Başkanı Çetin TÜRKYILMAZ ,  engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için sorumluları göreve davet ederek şunları söyledi:
"Onların sosyal hayatta işlerini kolaylaştırmak için neler yapılacağı konuşulmalıdır. Çalışma hayatında, istihdam ve çalışma şartları ile ilgili karşılaştıkları sorunlarına çözüm olacak adımlar atılmalıdır. " 
Tüm bunlar hem devletimizin hem de vatandaş olarak bizlerin önemli bir sorumluluğudur.  Örneğin istihdam konusunda engelli vatandaşlarımız çok mağdurdur.  Kamuda yüzde 3 kuralına göre hâlâ açık bulunmaktadır.   
Türkiye’de yaklaşık 2 milyon civarında çalışabilecek engelli vatandaşımız varken memurlarda dahil olmak üzere çalışanların sayısı sadece 160 bindir.  İstihdam engelinin bir an önce ortadan kaldırılması gereklidir. 
İstihdamın yanı sıra çalışma hayatında daha verimli olabilmeleri sağlanarak rahat ettirilmelidir.Engeliler için asansör, rampa ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlar bile ne yazık ki kurumlarda tam anlamıyla karşılanmamaktadır.  Eğitimden ulaşıma birçok hizmeti tam anlamıyla alamamaktadırlar.  Engelli vatandaşlarımıza engel olma durumunu öncelikle ortadan kaldırmalıyız. Sorunları çözümsüz değildir. Sadece çözüm için adım atılmasını beklemektedirler. Bunun da sorumluluğu hepimizdedir.  Bu temenniler ile tüm engelli arkadaşlarımızın 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutluyor, kendilerine mutlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum."

Bakmadan Geçme