Başkan Türkyılmaz'dan Yeni Eğitim Öğretim Yılı Kutlama Mesajı

Malatya Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Çetin TÜRKYILMAZ'IN 2019/ 2020 Eğitim- Öğretim Yılının açılışı ile ilgili basın açıklamasıdır.

Öğrencilerimizin yaptığı 2.5 aylık tatilin bitmesi ile birlikte yarın okullarımızda ilk zil çalacak. İlk zilin tüm okullarda çalmasıyla birlikte 2019/ 2020 Eğitim- Öğretim Yılı resmen başlamış olacak. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çağdaş medeniyetler seviyesi üzerine çıkma hedefini gerçekleştirmek için özveri ile çalışan eğitim ordusu yarın itibariyle görevine başlayacak. Atatürk'ün dediği gibi bir milletin bağımsızlığını sağlayan askeri ordularken bağımsızlığının devam etmesini sağlayacak eğitim ordusudur.

Eğtim ordusunun başarısı ile ülkenin başarısı doğru orantılıdır. Bir ülkenin gelişmişlik seviyesi eğitiminin kalitesi ile ilgilidir. Eğitimin en önemli unsuru da öğretmendir.  Bu nedenle ülkemizde  öğretmenlik  mesleğinin gelişmiş ülkelerdeki seviyelere gelmesi eğitimimizin istenilen düzeye gelmesinin en önemli şartlarından biridir. Sendika olarak öğretmenlik mesleğinin onur ve itibarının yükselmesi için daha önce yaptığımız gibi bundan sonra da her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz. Eğitim sistemi ile ilgili kararlar alınırken eğitimin tüm paydaşların görüşlerinden faydalanılması ve istişare ortamının oluşturulması gerekmektedir.

Malatya Türk Eğitim Sen olarak , ilimizdeki eğitimin tüm paydaşları ile ortak çalışmaya ve sorunların çözümü adına her türlü katkıyı vermeye hazırız. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren başta öğretmenler olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına yeni eğitim öğretim yılında sonsuz başarılar diliyoruz. 2019- 2020 Eğitim- Öğretim Yılı hayırlı olsun. İlk ayeti İkra( Oku) olan yüce dinin mensuplarını okumaya davet ediyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki bizleri aydınlık geleceğe ulaştıracak tek yol eğitimdir.  Sözlerimi Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün veciz sözleri ile bitiriyorum: " Muallimler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. "

Bakmadan Geçme