Başkan Türkyılmaz: 2. dönem uzaktan eğitim ile geçirdik

Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Malatya Şubesi Başkanı Çetin Türkyılmaz 'ın 2019-2020 Eğitim- Öğretim Yılı 2. Döneminin sona erişi ile ilgili basın açıklaması.

Bir eğitim öğretim yılını da çözülemeyen büyük sorunlarla bitirdik. Maalesef korona belasından dolayı 2. Dönemin çoğunu yüz yüze eğitimle değil uzaktan eğitim ile geçirdik. Vefa gruplarında görev alan ve uzaktan eğitimde cansiperane çalışan tüm eğitim çalışanlarını tebrik ediyoruz. Sağ olsun, var olsunlar !.. Hükümetin acil eylem planında da olan ve çıkarılacak diye defalarca söz verilen 3600 ek gösterge sözünün hâlâ gerçekleşmemesi öğretmenleri ziyadesi ile üzmektedir. Öğretmenlere sıra tayin uygulamasına yeniden geçilmesi de gerçekleşmeyen bir istek olarak kaldı. Eğitim çalışanları ekonomik olarak büyük zorluklar içerisinde ve eğitim çalışanlarını ekonomik anlamda rahatlatmak adına tatmin edici çalışmalar yapılamadı. 3600 göstergenin tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde çıkarılması kamuoyunun beklentisidir. 2020 - 2021 eğitim öğretim yılına daha güzel şartlarda girmek tüm eğitim çalışanlarının ortak beklentisidir. İlkokullarda okutulan andımızın yeniden okutulması sendika olarak vazgeçemeyeceğimiz bir talebimizdir. Liselerde yeni ders programları ve müfredatı hazırlanırken Türk Milletinin hassasiyetlerine dikkat edilmelidir. Ders programlarının ve müfredatının milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda hazırlanması elzemdir. Türk Milliyetçileri eğitim çalışanları olarak, Türk Milletinin ve Türk Devletinin çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkabilmesi için üzerimize düşen ödev ve sorumlulukları gerçekleştirmek adına çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. İlimizdeki eğitim çalışanlarının sorunlarını takip etmeye ve sorunlarına çözüm yolları bulmaya devam edeceğiz. Sendikacılığın alanlarda olduğunun bilincinde olarak eğitim çalışanlarının iyi ve kötü gününde yanında olmaya devam edeceğiz. Başta Sendikamız Üyesi eğitim çalışanları olmak üzere ilimizde ve ülkemizde görev yapan tüm eğitim çalışanlarına özverili çalışmaları ve karşılığı asla ödenemeyecek emekleri için sonsuz teşekkür ediyoruz. Ülkemizin geleceği, teminatınız öğrencilerimize huzurlu , mutlu tatiller diliyoruz. Yarın yapılacak LGS'ye girecek tüm öğrencilerimize ve eğitim çalışanlarına başarılar dileriz. Haftaya cumartesi ve pazar yapılacak Üniversite sınavlarına girecek öğrencilerimize ve eğitim çalışanlarına sonsuz başarılar dileriz. Eğitim öğretimde başarının tüm eğitim paydaşlarının işbirliği içerisinde özverili çalışmasına bağlı olduğunun bilincinde olarak başarı ve başarısızlığın ortak ürün olduğu karnelerin sadece öğrencilerin değil tüm eğitim paydaşlarının karnesi olduğu asla unutulmamalıdır. Eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmeden eğitimde başarının gelemeyeceği asla unutulmamalıdır. Biz Türk Milliyetçileri eğitimciler olarak bu ülke ve bu ülke insanına olan inancımızı asla kaybetmeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki umutsuzluk bir eğitim çalışanına ve Türk Milliyetçisine yakışmaz. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün dediği gibi " Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur."
Performans Değerlendirme Sisteminin hayata geçmesi ileriki dönemlerde öğretmenin iş güvencesini yok edecektir.
Öğretmeni not veren konumdan not verilen konuma sürükleyen Bakanlık, bu sistemle öğretmene yönelik güvenin sarsılmasına, öğretmenlerin itibarının daha da azaltılmasına, hatta öğretmenin toplum tarafından hor görülmesine yol açacaktır.
Okul müdürlerinin öğretmenleri değerlendirmesi ise başlı başına felakettir. Okulların büyük çoğunluğunun torpilli, ehil olmayan, biat kültürüyle yoğrulmuş insanlar tarafından yönetildiği düşünüldüğünde; bu okul yöneticilerinin hakkaniyetli, adaletli, liyakate göre puanlar vereceğini iddia etmek mümkün olamayacaktır.

Hükümetin tüm sözleşmelileri kadroya almalı ve öğretmen alımlarında mülakatı kaldırmalıdır.

Her alanda olduğu gibi öğretmen alımlarında da mülakata karşıyız. Mülakatın objektif olması doğası gereği mümkün değildir. Zira mülakatta komisyonların farklı kriterlere göre farklı değerlendirmeler içinde bulunması kaçınılmazdır.

3600 ek gösterge sözü yerine getirilmeli, tüm memurlarımız için ek gösterge rakamları 800 puan artırılmalı, yardımcı hizmetler sınıfı da ek göstergeden yararlanmalıdır. Öte yandan bir defaya mahsus olmak üzere yardımcı hizmetler sınıfı genel idari hizmetler sınıfına alınmalı, görev tanımları yapılmalı, görevde yükselmelerinin önündeki engeller kaldırılmalıdır.
Özür grubu mağduriyetleri giderilmeli, aileler birleştirilmelidir.
Sözleşmeli istihdam kaldırılmalı, sözleşmeli çalışanlar kadroya alınmalıdır.
Bayram ikramiyesi görev başındaki tüm kamu çalışanlarına da verilmelidir.
MEB, tüm mahkeme kararlarını istisnasız uygulamalıdır.
Eğitime-öğretime hazırlık eğitim ödeneği tüm eğitim çalışanlarına ödenmelidir.
Başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığın korona illetinden en yakında kurtulması dileğiyle!.. Yüce Allah Milletimizin ve devletimizin yar ve yardımcısı olsun!..

Bakmadan Geçme