Başkan Şerifoğulları, Tarihi Kapalı Çarşı'da İncelemelerde Bulundu

Başkan Şerifoğulları, Tarihi Kapalı Çarşı'da İncelemelerde Bulundu

Şehrin marka değerleri arasında yer alan 100 yıllık maziye sahip Kapalı Çarşı, restorasyon çalışmalarıyla yeniden görkemli günlerine kavuşmaya hazırlanıyor. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kapalı Çarşı’da başlatılan ve toplam 100 günde tamamlanacak olan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. 
Restorasyon çalışmaları kapsamında çarşı bünyesindeki 89 işyerinin yeni bir vizyon kazanacağını belirten Başkan Şerifoğulları, “İşyerlerinin dış cephesinin tek tipe dönüştürülmesi, aynı zamanda tabelaların tek tipe dönüştürülmesi ve yol genişliğinin oluşturulması ile vatandaşlarımızın rahatça alışveriş yapabilmeleri adına vaatlerimiz arasında yer alan Kapalı Çarşı Restorasyon Projemizi başlatmış bulunuyoruz. Toplamda 2 milyon 400 bin TL’ye mal olacak projemiz tamamlandığında şehrimize ve Kapalı Çarşımıza çok önemli değer kazandıracaktır. Burası 100 yıllık Elazığ ticaretinin kalbinin attığı bir mekandır. Yapacağımız çalışmalarla çarşımız hem hemşehrilerimizin hem de dışardan gelecek konuklarımızın rahatlıkla alışveriş yaptıkları bir mekan haline gelecektir.” dedi.

Çalışmaların süratle sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Esnaflarımızla sürekli istişare halindeyiz. Müteahhit firmamız taahhüt ettiği zaman içinde çalışmaları tamamlayacaktır. Bize kolaylık sağlayan esnaflarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme