Başkan Şerifoğulları, Mega Yatırımları Yerinde İnceledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, mega projelerle şehri markalaştırma hedefi doğrultusunda inşa çalışmaları devam eden

ELAZIĞ ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS TERMİNALİ

Mevcut haliyle şehrin ihtiyacına cevap veremeyen ve şehrin uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu şehirler arası otobüs terminal binası, şehrin gelecek vizyonuna değer katacak bir konseptle inşa ediliyor. Güney çevre yolu üzerinde inşasına başlanan yeni otobüs terminal binası, 8.348 metrekare kapalı alana, 6.556 metrekare yarı açık alana sahip olacak.

Terminal binası bünyesinde 42 adet bilet gişesi, 18 adet dükkan, 2 adet restoran-kafe, büfe, mescitler, şoför dinlenme odaları, çocuk oyun alanları ve 49 adet peron yer alacak.

Çalışmalar kapsamında iki adet dilatasyonun temel betonları döküldü, kazı ve hafriyat çalışmaları devam ediyor.

ELAZIĞ FUAR VE KONGRE MERKEZİ

Şehrin geleceğine değer kazandıracak Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi inşa çalışmaları ilerliyor.

Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi toplam 25 bin metrekare alan üzerinde, 17 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi bünyesinde; zemin katta toplam 6 bin metrekare kapalı fuar ve sergi alanı, iki adet 108 kişilik, bir adet 120 kişilik, bir adet 360 kişilik çok amaçlı salon, üç adet toplantı salonu, fuaye alanı, restoran, kafeterya, ofisler, 145 araçlık kapalı, 42 araçlık açık otopark yer alacak.

Tam bir kompleks yapı kimliğinde olacak fuar alanı, ulusal ve uluslararası fuar organizasyonlarına ev sahipliği yaparak  şehir ticaretinin gelişmesi ve dünya pazarlarına açılabilmesine olanak sağlayacak.

Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi inşa çalışmaları kapsamında A blok kaba inşaat çalışmaları tamamlanırken  B blok ve idari bina kaba inşaat çalışmaları ile çelik çatı imalatlarında ise sona gelindi. İdari bina duvar örüm çalışmalarının sürdürüldüğü çalışmalar kapsamında, çelik çatı montaj çalışmaları devam ediyor.

MİNİ TERMİNAL

Akpınar Mahallesi’nde yer alan mini terminal binası mevcut yerinde yeniden inşa ediliyor. Komşu iller ve ilçeler arası ulaşımının sağlandığı mevcut yerinde toplam 7.500 metrekare alan üzerinde inşa edilen mini terminal binası 1.329 metrekare kapalı inşaat alanına sahip olacak. Kaba inşaat çalışmaları tamamlanan mini terminal binasında, sol kapalı peron imalat çalışmalarına başlanacak. Mini terminal ana binası ince işlere ilişkin çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Yeni terminal binası bünyesinde; güvenlik-danışma, emanet odası, bekleme salonu, kafeterya, yönetim ofisi, 6 adet bilet satış ofisi, personel odası, şoför dinlenme odası, 10 adet yarı açık peron, 55 adet üstü açık peron yer alacak.

Çalışmaların sona yaklaştığı Mini Terminal Binası, 2021 yılında hizmete sunularak çevre iller ve ilçeler arası ulaşım bağlantısına kalite ve konfor kazandırılmış olacak.

ELAZIĞ BELEDİYESİ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırarak sosyal yaşamda aktif olacakları bir yaşam alanı olarak şehre kazandırılacak Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi inşa çalışmaları ilerliyor. Çalışmalar kapsamında kaba inşaat çalışmalarında sona gelinerek  ince işler imalat çalışmalarına başlandı.

İzzetpaşa Mahallesi’nde mülkiyeti Elazığ Belediyesine ait olan eski Çağrı Tıp Merkezi yerinde inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi, toplam 1298,53 m² alan üzerinde 6175 m² kullanım alanına sahip olacak.

7 katlı olarak inşa edilecek merkez bünyesinde; 100 kişilik sinema salonu, 2 adet çok amaçlı oda, 80 kişilik eğitim ve konferans salonları, mescitler, kütüphane ve okuma salonları, acil müdahale odası, toplantı odaları, 5 adet bilgisayar odası, müzik atölyesi, yağlı boya atölyesi, resim atölyesi, satranç odası, 3 adet işaret dili ve eğitim odaları, 4 adet oyun odaları, 2 adet psikolojik danışmanlık odaları, 22 adet idari birim odası, 15 adet derslik, 7 adet danışman odası, 7 adet aile eğitim odası, 2 adet kantin, çay ocağı-mutfaklar, personel odaları, arşivler, depolar ile 25 araçlık otopark yer alacak. EBEGEM, ADEM ve Gençlik Merkezi de hizmetlerini bu binadan yürütecek.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “ŞEHRİMİZE YAKIŞIR YATIRIMLARI BİR BİR HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Yatırımlara ilişkin sahada yürütülen çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yaptığı değerlendirmede, “Şehrimizin uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu ve şehre vizyon kazandıracak projelerimize ilişkin çalışmalarımızı süratle sürdürüyoruz. Mini Terminal ve Engelsiz Yaşam Merkezi inşa çalışmalarımızda sona yaklaştık. Şehirler Arası Otobüs Terminal ile Fuar ve Kongre Merkezimizin inşa çalışmaları devam ediyor. Şehrimize yakışır önemli yatırımları bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Şehrimizi geleceğe taşıyacak, her alanda kalkındıracak ve marka şehir konumuna getirecek projelerimizle şehrimizde hizmet belediyeciliğini en etkin şekilde sürdürüyoruz. Gayemiz bu şehirde yaşayan her bir hemşehrimizin yaşam kalitesini artırmak, insanımızın bu şehirde yaşamaktan mutlu olmasını sağlamaktır. Her alanda gelişmiş bir Elazığ inşa ederek bu hedefimizi yakalayacağız.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme