Başkan Şengönül: Ulus Egemenliğini İnşa eden İrade Yarınları Gençlere Teslim Etmiştir

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı.

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı.

Başkan Şengönül söz konusu mesajında: 
“Türk Milleti, tarihin her bir evresine önemli izler bırakmış, kurduğu 16 devlet ile 3 kıtada hüküm sürmüş, Asya’dan Avrupa’ya, Avrupa’dan Afrika’ya at sırtında akınlardan akınlara katılmış asker bir millettir. Birinci Dünya Savaşı’nın ardından, emperyalist ülkelerin Türkiye’yi paylaşma planları yaptığı bir sırada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Milli Mücadele’nin başlatılması ve bu mücadele devam ederken, 23 Nisan 1920 tarihinde TBMM’nin açılarak Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak Türk Milleti’ne ait olduğunun tescil edilmesi, Türk Milleti’nin teşkilatçılığının ve bağımsızlık anlayışının da en önemli yansımalarından bir tanesidir. 

Atatürk’ün 23 Nisan’ı bayram ilan edip çocuklara armağan etmesinin altında da çok derin anlamlar yatmaktadır. Nitekim, Egemenliğin Kayıtsız ve Şartsız Türk Milleti’ne ait olduğunu tescil eden irade, bu kazanımları koruma ve devam ettirme görevini gençlere teslim etmiştir. Ülkü Ocakları’nın da Türkiye’nin 57. Alayı olarak nitelendirilmesi, gençliğe yüklenen bu mukaddes görevin doğal sonuçlarıdır. Ocağı’mızda yetiştirdiğimiz Bozkurt ve Asenalar’ımıza milli, manevi, ahlaki ve ilmi eğitimler vermemiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gençlerini yarınlara hazırlama sorumluluğumuzun yansımalarıdır.

Hazırladığımız ‘Türk Büyükleri Serileri’miz ile tarihte önemli başarılara imza atmış olan kahramanlarımızı gençlerimize tanıtmamız ve onları örnek aldırmak istememiz, tarihsel başarılarımızı günümüze de yaymak istememizin en önemli örneklerindendir. Ülkü Ocakları olarak, günümüzün tüm teknolojik imkanlarını kullanarak geliştirdiğimiz metod, teknik ve uygulamalar, Türk gençliğimizin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu vesileyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu cennet vatanı bizlere emanet eden şehit ve gazilerimizi de rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyorum.

Bakmadan Geçme