Başkan Şengönül: Davamızın Temelinde Ülkücü Şehitlerimizin Mübarek Kanları Vardır

Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nin talimatları doğrultusunda büyük bir gayret ve özveri ile çalışmalara başlayan Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin talimatları doğrultusunda büyük bir gayret ve özveri ile çalışmalara başlayan Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı, kayıp olan ülkücü şehitlerin kabirlerini bulmak için gece gündüz demeden faaliyet gösteriyor. Ülkü Ocakları Genel Merkezi Şehit Aileleri Birimi ile de büyük bir koordinasyon içerisinde çalışan Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı, kabirleri kayıp olan Malatyalı ülkücü şehit aileleri ile de görüşme sağlayarak bu kabirleri tespit ediyor. Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı’nın bu hummalı çalışmalarına destek vermek maksadıyla, Ülkü Ocakları Genel Merkezi Şehit Aileleri Birim Başkanı Sayın Abdullah Coşar ve Ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu’nun ağabeyi Oktay Pehlivanoğlu da Malatya’yı ziyaret etti.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül de şu ifadeleri kullandı: “Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda, özellikle son bir haftalık süreç içerisinde, Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in banileri, Türk İslam davasının temelini mübarek kanlarıyla sıvamış bulunan Ülkücü şehitlerimizin kayıp olan kabirlerini tespit etmek maksadıyla durmadan ve yorulmadan çalışmalar yapıyoruz. Teşkilatımız eğer ki bugün dünyanın en büyük gençlik teşkilatı ise ve kuruluşunun üzerinden onlarca yıl geçmesine rağmen halen dimdik ayakta duruyor ve kuruluş ilkelerinden bir an olsun taviz vermiyorsa, bunun sebebi davamızın temelinde Ülkücü şehitlerimizin mübarek kanları bulunması dolayısıyladır. Onları unutan akıllar delirmeye mahkum, anmayan diller lal olmaya namzet ve bu gökkube altında yaşayanlara bıraktıkları vatan sevgisinin sesini duymayan kulaklar da sağırlaşmaya açıktır. Bizler de onların seslerini her fırsatta duyuyor, Orhun kaynağından getirdiğimiz sularla kabirlerinde çiçekler yetiştiriyor, baktığımız her yerde onları görüyor, ellerimiz semaya her açıldığında onları anıyoruz. Ülkü Ocakları Olarak şunu net olarak biliyoruz ki, bir ülkenin varlığı ancak yeri geldiğinde kalemiyle dünyaya diz çöktüren ve yeri geldiğinde de 57. Alay ruhu ile şehadete yürüyen insanlarla mümkündür. Bizler de Ülkü Ocakları Olarak, senelerden beridir bu ruh ile hem yurtiçinde hem de yurtdışında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Her biri kurt bakışlı, aslan yürekli ve kartal pençeli olan Ülkücü şehitlerimizin Malatya’daki kayıp olan kabirlerini bulma noktasında büyük ilerlemeler kaydettik. Bu vesileyle bizlere destek olmak için ziyaretimize gelen Ülkü Ocakları Genel Merkezi Şehit Aileleri Birim Başkanımız Sayın Abdullah Coşar’a ve Ülkücü Şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu’nun ağabeyi Sayın Oktay Pehlivanoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizi ve onlarca şehidimizin kabrini tespit ettiğimiz gibi, kayıp olan diğer kabirleri de bulacağımızı belirtmek istiyorum. Bu süreçte bizlere destek olan Ülkücü şehitlerimizin ailelerine teşekkürü bir borç bilir, bu vatan ve bu bayrak için gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen ülkücü şehit ağabeylerimi de rahmet, minnet ve dualarla yad ederim.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme