Başkan Recai Çağlar taburcu edildi

Karaciğer Nakli için İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsüne başvuran Bolu Yeniçağ Belediye Başkanı Recai Çağlar, başarılı nakil ve tedavi sürecinin ardından taburcu edildi.

Yeniçağ Belediye Başkanı Recai Çağlar, tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi’nden taburcu edildi. Hastane Başhekimliğinde düzenlenen Basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Recai Çağlar, ”Öncelikle bir Malatyalı olarak konuşmama başlıyorum. Sayın Rektörüm, Başhekimim, Sezai hocam ve ekibine ben gerçekten minnettarım. İdare bakımından sayın Rektörümüz ve Sayın Başhekimimiz adeta hastaneyi bir fabrikanın dişlileri dibi işletmekte, sağlık açısından da Sezai hocam Malatya’da değil, Türkiye’de değil, Dünya’da sözü geçen bir hekim olarak bizim göğsümüzü kabartmaktadır. Kendisini bu konuda tebrik ediyorum.” dedi.

Gittiği Hastanelerde Doktorların Nakil için cesaret gösteremediğini kaydeden Çağlar, ” “Ben Karaciğerimi 4 senedir takip ediyorum. Daha önceden de vardı ama her 3 ayda 1 bir hastaneye gidiyordum ve takipte olduklarını söylediler. Bir Hastanede yatış yaptık. Nakil olmam gerektiğini söylediler. 15 gün sonra konsey toplandı ve biz bu ameliyatı yapamayız dediler. Kendine doktor bulacaksın dediler. Düştüğüm durumu düşünsenize. Ben Malatya’yı duymuştum, Sezai hocamızı duymuştum. Eski Valimiz Aydın Baruş beyi aradım ve sağ olsunlar Sezai Hocam ile irtibata geçtiler. Uygun döner bulundu ve sağlığımıza kavuştuk.” diye konuştu.

Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibinin bu başarısının azımsanamaz ölçüde olduğunu ve Sağlık Turizmi açısından Turgut Özal Tıp Merkezi’ne büyük yatırımların yapılması gerektiğini aktaran Çağlar, “Malatya bu ekibin Sezai hocamın değerini bilmesi gerekiyor. Burası sağlık turizmi açısından çok önemli. Hükumete sesleniyorum buraya yatırımlar yapılsın. Dünya uraya gelir ve sağlık turizmi burada gelişir. Rektörümüzden temizlikçisine kadar herkes uyum içerisinde, güler yüzle, aile sıcaklığı içerisinde sadece bana değil bütün hastalara hizmet veriliyor. Ne özel hastanelerde bu sistem var, ne de diğer büyük hastanelerde var. Ben bu konuda kendilerini tebrik ediyorum. Ben bir siyasetçi olarak bunu her yerde dillendireceğim. Bir yolunu bulup burayı tanıtacağım. Neden çünkü bizim görevimiz bu. Burada bir cevher yatıyor. İnsanlar gidip başka yerlerde sıkıntılar çekmesin. Ben çektim, başka insanlar da çekmesin. Yeniden doğdum burada. Ben nasıl minnettar kalmayayım ki? Ben artık kendimi Malatyalı hissediyorum. Malatya’nın bütün bürokratlarına teşekkür ediyorum. Hepsi gelip ilgilendiler. Burası bir değer. Burada bir petrol var çıkması gereken. Daha verimli hale getirilmesi gerekiyor. İnsan az yetişiyor. Allah razı olsun bir Sezai Hocam var. Bir günde 3 nakil yapmak her babayiğidin işi değil. Başka yerlerde gidip çalışma imkanı var ama kendisi burada Malatyalı olduğu için Malatya’da hizmet vermeye devam ediyor. İnsanlığa hizmet ediyor. Rektörümüzden, Başhekimimize, bütün ekiplere ismini sayamadığım tüm çalışanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Ben vesilemi burada buldum. İnşallah bir hemşeriniz olarak, bir Malatyalı olarak Malatya’yı her yerde tanıtacağım. Bu başarılı çalışmaları duyuracağım.” dedi.

REKTÖR KIZILAY, “ŞİFA İLE GÖREVİNİN BAŞINA GÖNDERİYORUZ”

İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay yaptığı açıklamada Yeniçağ Belediye Başkanı Recai Çağlar’ın titiz bir tedavi sürecinden geçtiğini belirterek, sağlığına kavuştuğunu söyledi. Rektör Kızılay, ”Bugün çok mutlu ve sevinçli olduğumuz anlardan birini yaşıyoruz. Bolu Yeniçağ Belediye Başkanımız Sayın Recai Çağlar beyefendiyi bugün taburcu ediyoruz. Sağlıkla, şifa ile Bolu’ya kendi evine görevine taburcu ediyoruz. Recai Bey bize 26 Nisan’da geldi. Karaciğer tedavisi için geldi.  Ben kısaca geldiği günden itibaren Belediye Başkanımız olduğu için yakından takip ettim. Aydın Baruş Valimiz ’in Bolu’daki çalışma arkadaşlarından birisiydi. Sayın Valimiz de takip ettiler.  Recai Bey 26 Nisan’da Malatya’ya geldiler. Uygun verici adayı incelendi, bulundu. Uygun adayın bulunmasıyla 12 Mayıs’ta ameliyat oldu.  26 Nisan – 12 Mayıs arasında Recai bey önemli kanamalar geçirdi. Müdahale edildi ve 12 Mayıs tarihinde Ameliyata girdiği gün geldiğinden çok daha sıkıntıları artmıştı. Ameliyatı çok başarılı geçti. Karaciğer nakli yapıldı. Verici aramızda yok kendileri taburcu oldular. Recai Bey Yeniçağ ’a döneceği için Sezai Hocam taburcu işlemlerini biraz daha gözleyip öyle göndermek istediği için 20 günden fazla misafirimizdi. Recai Beyi şifa ile Yeniçağ ’a görevinin başına gönderiyoruz. Kendilerine ve tüm ailesine geçmiş olsun diyorum. Böyle sağlığına kavuşan hastalarımızın sayısı 3 bin 300’e yaklaştı. Recai Bey de bu hastalarımızın son halkası.” ifadelerine yer verdi.

YILMAZ,” SIKINTILI BİR SÜREÇ GEÇİRDİ”

Yeniçağ Belediye Başkanı Recai Çağlar’ın tedavi süreci hakkında bilgi veren Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, ”Recai Bey yaklaşık 1 ayı aşkın bir süredir bizim burada misafirimiz. 12 Mayısta Recai beye bir karaciğer nakli yaptık. Aslında buraya geliş sebebi karaciğere giden damarlardan bir tanesi tıkalıydı. Karaciğer damarı tıkalı olan hastaların karaciğer nakil ameliyatları çok zordur ve her merkezde yapılmaz çok komplike bir ameliyattır. Tabii bizim burada yaptığımız ameliyatların çoğu bu tarz zorluluğu içeren ameliyatlardır. Dolaysı ile Recai Bey burada hazırlanırken ameliyata enteresan olarak önce yemek borusundaki varisleri kanadı, sonra karaciğer komasına girdi ve daha sonrada böbrek yetmezliği gelişti. Ameliyattan birkaç gün öncesini gelişen komplikasyonlardan dolayı Sayın başkan hatırlamıyor. Evet, ayakta geldi ama ameliyata girerken çok sıkıntılı bir süreç geçirdi. Hemen karaciğer naklini yaptık. Yaklaşık birkaç gün yoğun bakım periyodundan sonra durumu serviste takip ettik. Her şey iyi ve şu anda kendisini sağlıklı bir şekilde taburcu ediyoruz. Kendisi kadar bundan bizde mutluluk duyuyoruz. Kendisine uzun ömürler diliyorum.” sözlerini kullandı.

BAŞKIRAN,” 3200’ÜN ÜZERİNDE HASTAMIZ ŞİFA BULDU”

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran ise TÖTM ’de şimdiye kadar 3200’ün üzerinde  hastanın şifa bulduğunu belirterek, ”Bugün Bolu Yeniçağ ilçemizden gelen güzel bir insanı Sayın Recai Çağlar ağabeyimizi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nde gördüğü tedavi sonrası bizden ayrılışının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ayrılıklar güzel ayrılıklar, bizleri birleştirip güçlendiriyor. Ülkemizin ve dünyanın her tarafına yeni doğum yeri Malatya olan insanları gönderiyoruz. Karaciğer Nakli Enstitümüz 2002 yılından itibaren 3200’ün üzerinde Karaciğer Naklini gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Küçük bir çapta başlayan bu serüven şuanda bütün dünya insanlarına hem sağlık hem de eğitim anlamında hizmet sunmaktadır. Turgut Özal Tıp Merkezi sadece Karaciğer Nakli ile değil sağlığın her aşamasında en kaliteli hizmetleri vermeye çalışmakta ki özellikle Onkoloji Hastanesi ile çevre illerdeki doğu ve Anadolu bölgelerindeki kanser hastalarına şifa olmakta ve Türkiye’deki en büyük kemik iliği nakli merkezini de kendi içerisinde barındırmaktadır. Bu vesile ile bu özveri, huzur ve başarı ortamını bizlere sunan öncelikle Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz’a hem başhekim olarak hem bir cerrah olarak teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme