Başkan Leventoğlu'ndan Sert Tepki

Akçadağ Dayanışma Derneği Başkanı Cahit Zafer Leventoğlu,

Defol Alevi yazısına bir tepkide Akçadağ ilçesinden geldi. İzmir’in ilçesi Gaziemir’de bir evin kapısına X ve Defol Alevi yazılmasına tepkiler her geçen artmakta.


Akçadağ Dayanışma Derneği Başkanı Cahit Zafer Leventoğlu, İzmir Gaziemir'de Alevi ailenin evinin duvarına "Defol Alevi" yazılarak çarpı işareti konulması olayına ilişkin olarak yaptığı açıklamada; 22 Kasım 2017 tarihinde Malatya’da Cemal Gürsel mahallemizde yine aynı olay yaşanmış, alevi kardeşlerimizin evlerine işaret konulmuş bir iç kargaşayı yaratmak istemişlerdir. Bu hainliklerin esas amacı huzur kentinde vatandaşlarımızı kin ve düşmanlığa tahrik kapışmalarına zemin hazırlamaktır dedi.

Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile birlikte Dernek Başkanı Leventoğlu, Akçadağ Ören mahallesine bir ziyaret gerçekleştirerek, Alevi dedesi Cebrail Atasoy ve mahalle muhtarı Birol Çirkin ile birlikte bir araya gelerek İzmir’de yaşanan olayı kınadıklarını belirttiler. Akçadağ Dernelk Başkanı Cahir Zafer Leventoğlu, “ Defolması gereken bir varsa bu yazıyı yazan vatan hainleridir. Biz alevi kardeşlerimiz ile  Türkyemiz’de huzurlu bir şekilde yaşamaktayız.Temennimiz bu yazıyı yazan kirli ellerin bir an önce bulunması ve  en ağır cezaya çarptırılmasıdır.”ifadelerini kullandı.

Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş ise, “Anadolu’ya Türklerin ilk ayak basmasıyla başlayan günden bu yana Türk Milleti üzerinden parçalama ve bölme oyunları oynanmaktadır. Türk milleti bu tarz provakatör eylemlere izin vermeyecektir. Alevisiyle,sünnisiyle,kürdüyle,Türküyle bir millet olarak bu bayrak altında vatanı geleceğe taşıyacaktır “dedi.

Bakmadan Geçme