Başkan Gürkan, Pütürge – Doğanyol Eğitim Yardımlaşma Vakfı'nın İftar Programına Katıldı

Başkan Gürkan, Pütürge – Doğanyol Eğitim Yardımlaşma Vakfı'nın İftar Programına Katıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Pütürge - Doğanyol Eğitim Yardımlaşma Vakfı’nın İstanbul’da düzenlediği iftar programına katıldı.
İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Pütürge – Doğanyol Eğitim Yardımlaşma Vakfı’nın, Pütürge ve Doğanyol STK’larına düzenlediği iftar programına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatyalı iş insanları, STK yöneticileri ve vakıf üyeleri katıldı. Düzenlenen programda Pütürge Eğitim Yardımlaşma Vakfının faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler de verildi.
İstanbul’da düzenlenen iftar programına katılan Başkan Gürkan, Pütürge Eğitim Yardımlaşma Derneğinde hemşerileriyle bir arada olmaktan dolayı onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Gürkan, “En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır. Bir insanın değişmesi şehri değiştirir, ülkeyi değiştirir, dünyayı değiştirir. Dolayısıyla eğitime yapılan yatırımlar en önemli yatırımdır. Bu anlamda Pütürge Eğitim Yardımlaşma Vakfı’na teşekkür ediyorum. Hemşerilerimizin birlik içerisinde olması bizim için önemli. Niyetimiz halisane olursa akıbet hayır olur. Ramazan Ayı içerisinde değerli hemşerilerimle bir arada olmaktan büyük mutluluk duydum. Malatya’da her konuda ve her alanda, herkese hitap eden hizmetler yapmaya devam ediyoruz. Bir belediye başkanı sadece seçildiği dönemin belediye başkanı değildir. Geçmişin, bugünün ve gelecek yüz yılların belediye başkanı vizyonuyla çalışması lazım. Biz, yöneticileri bir işgalci yöneticiler bir de fetihçi yöneticiler olarak değerlendiriyoruz. İşgalci yöneticiler aldıkları yeri geriye götürürler. Fetihçi yöneticiler aldıkları yeri ileriye götürürler, ihya ederler. Biz, ihya olan yöneticiler olmak istiyoruz. Bizleri düzenlenen iftar programına davet eden hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Vakfımızın çalışmalarında da başarılar diliyorum” diye konuştu. 
İstanbul’da düzenlenen programda Pütürge – Doğanyol Eğitim Yardımlaşma Vakfı yönetimi, Malatya’da yapılması planlanan kız yurdu için Başkan Gürkan’dan yer tahsisi konusunda yardımcı olmaları için taleplerini ilettiler. Ayrıca Vakıf ve MORS Eğitim kurumlarıyla ortak yapılan projede Malatya’da ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimi gören 6 bine yakın öğrenciye uzaktan eğitim çalışması için Başkan Gürkan’dan destek istediler. 
Başkan Gürkan, Malatya’da yapılması planlanan kız yurdu için yer tahsisi sözü verirken ayrıca uzaktan eğitim desteği çalışmasına da katkı sunacağını belirtti. Pütürge – Doğanyol Eğitim Yardımlaşma Vakfı tarafından Başkan Gürkan’a eğitime verdiği desteklerden dolayı plaket verildi.

Bakmadan Geçme