Başkan Gürkan, Kahramanmaraşlılarla Bir Araya Geldi

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programa katıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programa katıldı. Başkan Gürkan, Katılımcı belediyeciliğin önemine dikkat çekerek, “Şehri yönetirken, şehrin değerleri ile yönetme erdemliği gibi bir sorumluluğumuz var” dedi.

 

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programda Kahramanmaraşlılarla bir araya geldi. Dernek binasında gerçekleştirilen programda konuşan Malatya Kahraman Maraşlılar Derneği Başkanı Mehmet Yıldız, Başkan Gürkan’a dernek olarak ayrı bir önem verdiklerini belirterek, “Kendisi memleketimizde eğitimci olduğu için, ayrıca bizim dernekte ayrı bir değeri var.  Derneklerin biliyorsunuz illerdeki görevleri, o ilin ya da o ülkenin değerleridir. Yani fikir olarak serbest. Bizim buradaki görevimiz nedir? Biz o ilde kendi yaşantımızı ve kültürümüzü yaşatmak. Malatya'da biz kendimizi bir yabancı olarak hissetmiyoruz zaten. Biz onlar ile öz kardeşiz” dedi.

 

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ise, katılımcı belediyecilik kapsamında sivil toplum kuruluşlarının ayrı bir yerinin olduğunu belirterek, “Kahramanmaraş hemşeri derneğinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bu tür hemşeri dernekleri, meslek kuruluşları olsun, sivil toplum kuruluşları olsun, yani hangi amaca matufsa orda bir grup dinamiği oluşturur. Biz sivil toplum kuruluşlarını önemsiyoruz. İlk defa bir siyasi parti, yerel programları içerisine katılımcı belediyecilik ilkesini koydu. Biz bu anlamda da bir şehrül-emin olarak, yerel yönetici olarak, şehri yönetirken, şehrin değerleri ile yönetme erdemliği ve faziletini de göstermek gibi bir sorumluluğumuz var. Bu süreç içerisinde biz geçtiğimiz dönemlerde en büyük projeniz nedir dediklerinde ‘mahallelilik projesi’ diye ifade etmiştim. Hakikaten Mahallelik Projesi Türkiye projesi oldu” diye konuştu.

 

Toplumun Malatya ortak paydasında birleştiğini belirten Başkan Gürkan, “Malatya ili 81 ilden çok daha farklı. Neden farklı. Siyaseten farklı. Malatya'da şimdiye kadar hangi partiye oy vermişse vermiş, hangi düşünceye, hangi inanca, hangi mezhebe, hangi etnik kökene veyahut ta hangi cemaat, tarikat, meşrep, cemiyete mensupsa mensup, bir ortak bileşke oluşmuş. Böyle bir tablo var. ‘Biz size oy vermeyeceğiz’ diyen bir insana rastlayamadım 800 bin kişinin içerisinde. Bu tablo çok güzel bir tablo. Bununla gurur duyuyoruz. Ama hiç bir zaman içerisinde benlik ve enaniyet içerisinde de değiliz. Bu bizim sorumluluğumuzu ve yükümlüğümüzün arttığının da farkındayız. Netice itibariyle biz bu topluma, bu kadirşinas insanların yaşadığı bu diyarlara, bir değil bin kere daha hizmet etme görevimiz var” diyerek, Türkiye rekorunun 31 Mart’ta Malatya’da kırılacağını söyledi.

Bakmadan Geçme