Başkan Gürkan Bu Sabah Tv'ye Konuştu: İfşa Edeceğim

Malatya Büyükşehir Belediye Bakanı Selahattin Gürkan, BUSABAH TV'de haftalık yayınlanan'Siyaset Ajandası' programının konuğu oldu. Başkan Gürkan, Malatya'da huzuru bozmak isteyenlere müsaade etmeyeceğini belirtirken böyle devam ettikleri sürece bunu yapan kişileri ifşa edeceğini söyledi.

BU BİR GÖNÜL İŞİDİR

Malatya’ ya yaptığı çalışmalar konusunda bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’nın huzuru ve refahı için çalıştığını söyledi. Ayrıca Kayısının katma değerini yükseltmek içinde birtakım çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Gürkan, Kilise yapılıyor. Kültürel eserlerimiz ayağa kaldırılıyor. Kültür rotaları oluşturulacak 5 kültür rotası oluşturduk destinasyon anlamında yaptıklarımızın sadece ana başlıklarını yapsak buralara sığmaz. Devlet demir yollarının orada bir internet alanı düşünüyoruz emniyetle ilgili çalışmalarımız şu anda devam ediyor. Ayrıca cephe giydirme ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarının planlaması da yapılacak. Şehir meydanı ve kütüphanelerle ilgili kaynak buldum. Ayrıca Malatya’da bulunan spor tesislerinin fazlasını yapacağız bunların hepsinin protokolleri tamamlandı. Yapılacak diyorum ama hepsi yapıldı sadece çalışmaları devam ediyor. Diğer taraftan Malatya’yı kurtaracak bir çalışma olacak ve bununla ilgili yakın zamanda İngiltere’ye gitme durumumuz olacak. Yaklaşık 200 milyon dolarlık kayısı ile ilgili bir yatırımdan söz ediyoruz. Kayısının bütün nüvelerini; kayısı marmelatı, reçeli, meyve suyundan, kayısı çeşitlenmesinden, ürünün çeşitlenmesinden, ambalaj çeşitlenmesinden yani kozmetik aşamasına kadar bütün aşamalarını yapabileceğimiz bir çalışma yapıyoruz. İnşallah onun finansmanını bulursak şu anda bize öneriler geliyor. Kayısının Malatya’nın şu anda katma değer olarak sağladığı fiyat 350-300 milyon dolar civarında ama Malatya kayısısının dünya piyasasındaki değeri 3-5 milyar dolar arasında bu 3-5 milyar dolar arasındaki rakamın en az bir milyar dolarını biz alırsak Malatya istihdam, ticaret, gelişmişlik düzeyi açısından, yeşil alan bakımından, yaşanılabilir kent olgusu içerisinde çevre düzenlemeleriyle yeşil alanlarıyla, tarihiyle daha da gelişecektir. Biz şehrin huzuru için çalışıyoruz nefsimizi kabartmak, abartmak için değil ki bu bir gönül işidir.

“İFŞA EDECEĞİM”

“Bu toplumda huzuru, bu sevgi atmosferini yok etmek isteyenlere müsaade etmeyiz” kelimelerini kaydeden Başkan Gürkan, Bu şehrin barışa susamış bir şehir, bu şehir birlik ve beraberliğe susamış bir şehir bu şehirde şunu yapmamak lazım, öyle bir şey ki insanlar birbirine husümetleştirildi. İşte seni ben vekil yapacağım seni belediye başkanı seni şuraya müdür yapacağım diye diye insanları birbirine küstürdüler.

Bu politika olarak yanlış bir uygulamaydı. Bunları kim yapıyorsa bunlardan behemehâl vazgeçmeleri lazım yoksa bunları ifşa edeceğim. Çünkü bu toplumda huzuru bu sevgi atmosferini yok etmek isteyenlere müsaade etmeyiz. Geçen bir belediye başkanının yanına gittik, ismini vermeyeceğim. Diyor ki ‘başkanım ben buradayım a derneğinde veya b meslek kuruluşunda c oluşumunda geliyorlar, sen gelecek dönem burayı hazır et’ bu siyaseten de doğru bir şey değildir. Yani diyelim bizim bir ilçede belediye başkanımız var, onun yönetiminde ve çalışanları baştan sona kadar kuyusunu kazma hastalığı içerinde Malatya bu işi burada bitirecek. Bu işi şimdiye kadar yapanlar varsa bundan vazgeçsinler, ‘bundan sonra şapka düştü kel göründü’ buna müsaade

etmem onu söyleyeyim. Yani benim yarın hesabım yok. Bu şehrin huzuru bizim için daha önemlidir. Benim ne söylemek istediğim ve ne mesaj vermek istediğim açıkça bellidir. Bu şeylere kimsenin tevessül etmemesini rica ediyorum. İnsanları birbirine düşürerek, kendisine alan açmak gibi küçültücü bir şey olacağını düşünemiyorum.

KAYNAK: BU SABAH GAZETESİ

Bakmadan Geçme