Başkan Güder, Yetim Annelerinin Gününü Kutladı

Başkan Güder, Yetim Annelerinin Gününü Kutladı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yetim anneleri unutmadı. Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Başkan Güder, “Annelerimiz her zaman yüceltilmeyi, sevgiyi, saygıyı hak ediyor. Şu mübarek Ramazan ikliminde Cennetin bile ayaklarının altına serildiği analarımızın günlerini kutluyor onlara sağlıklı nice yıllar diliyorum ” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran ile birlikte Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek, yetim annelerinin gününü kutladı. Yetim anneleri ile bir araya gelen Başkan Güder ve Kaymakam Duran, annelere gül verip hediyeler takdim etti.

BAŞKAN GÜDER: “YETİMİN HAKKINI VERMEK NAMAZ KADAR ÖNEMLİ”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Hepinizin ramazanını tebrik ediyorum. Rahmet mağfiret ve azaptan kurtuluşun yaşandığı bir ayı hep beraber yaşıyoruz. İnşallah bu ayın su yüzü hürmetine ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntıyı da atlatırız. Önce depremi yaşadık, ardından koronavirüs salgınını yaşadık. İnşallah rabbim bu ayın hürmetine o sıkıntıları o afetleri başımızdan def eylesin. Yetimler aslında bizim emanetlerimiz olmalı. Maun süresinde yetimlere yardım edin demiyor. “Yetimin sizin kazancınızda hakkı var” diye buyuruyor ve orada talimatlandırıyor. Namaz kılmanız önemli ama yetimin sizin üzerinizde olan hakkını vermeniz ondan en az onun kadar önemli. Malatya’mızda İhsan ağabey diğer arkadaşlar olağan üstü gayet gösteriyorlar. Çalışmaları Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar. Biz o yönüyle kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz de belediye olarak, Sayın Valim kaymakamlık olarak elimizde ne geliyorsa biz sizlerin yanındayız, yanınızda olmaya da devam edeceğiz. Allaha borç verenden daha güzel kim olabilir. Biz biliyoruz ki size bir yardımda bulunulduğunda ya da size hakkınız verildiğinde size borç vermiş oluyoruz. Yarın hiçbir şeyin toplanmadığı günde o alacağı tahsil etmekten daha güzel bir şey yoktur. Bu bilinçle hareket etmeye çalışıyoruz. Bu süreç içerisinde 40 günü yani 2 aya yaklaştı Malatya Battalgazi’mizde çalışmayan insanlarımızın yaşamış olduğu sorunları, sıkıntıları gerek biler gerek devlet temsilcilerimiz olsun elimizden geldiğince çözmek için gayret sarf ettik. İnşallah insanımız bizden memnundur. İnşallah öncelikle Rabbim bizden razı olsun istiyoruz.” dedi.

BAŞKAN GÜDER: “ALLAH ANNELERİMİZİN ÖMRÜNÜ UZUN EYLESİN”

Anneliğin kutsallığından bahseden Başkan Güder, “Anneler her zaman eli öpülesidir. Her zaman yüceltilmeyi, sevgiyi, saygıyı, hak eden annelerdir. Hiç kimse annenin yerini tutmuyor. Annenin yanına gittiğinde oğlu 70 yaşında da olsa anne onu her zaman korunması gereken biri olarak görüyor. Allah eksikliklerini vermesin, ömürlerini uzun eylesin. Peygamber efendimiz de buyuruyor ki, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ . Biz o ayağının altına girmek için o kadar uğraşıyoruz. Allah sizi sağlıklı eylesin, işlerinizi imkanlarınızı kolay eylesin.  Sizin yükünüz biraz daha ağır. Evlatları yalnız başına yetiştirmek her babayiğitin göze alabileceği bir durum değildir. Siz çocuklarınıza hem annelik hem de babalık yapıyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun. Sizlerin çocukların ilk öğretmeni, ilk sevdası ve yurda adını veren analarımızsınız. Sizin şahsınzda tüm annelerimizin anneler gününü kutluyor, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum. Sizlerin her daim yanınızda olmaya devam edeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum ve anneleri gününüzü kutluyorum.”

KAYMAKAM DURAN: “YARDIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran da “Malatya’da ilimizde hakikaten yetim annelerine ve yetimlere sahip çıkan bir derneğimizin oluşması bizi mutlu ediyor. Anneler günü münasebetiyle bugün bir program organize edilmiş belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz ekibine. Sizin şahsınızda bütün annelerin anneler gününü kutluyoruz. Elimizden geldiğince bu mübarek ayı münasebetiyle belediyemizin, kaymakamlığımızın imkanlarıyla sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız coronavirüs sürecinde de ramazan ayı münasebetiyle zaten yaklaşık olarak 2500 ailemize ramazan harçlığı dağıttık. Yaklaşık 5000 ailemize gıda dağıtımı gerçekleştirdik ve halen bu yardımlarımıza devam ediyoruz. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızın göndermiş olduğu, virüsten dolayı 1000 er liralık harçlıklar var. Zaten onları saymıyorum onların sayısı zaten ilçemizde 15-20 bin civarına yaklaştı. Dolayısıyla bu ramazanda başta yetimlerin anneleri olarak sizlere, maddi açıdan sıkıntı içerisinde olan vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hayırlısıyla bayrama ulaşmayı ve bayramdan sonrada inşallah bu virüs sıkıntısından kurtularak ülkemizin feraha ve huzura ermesini diliyorum. Rabbim inşallah bize çifte bayram yaşamayı nasip etsin diyorum. Hepinizin anneler gününü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÇOLAK: “BAŞKANIMIZIN DESTEKLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Ziyaretten dolayı teşekkürlerini sunan Yetimler Kervanı Yardımlaşma Derneği Başkanı İhsan Çolak, “Ziyaretiniz bizleri çok sevindirdi. Türkiye’nin geçtiği bu zorlu süreçte birbirimizin yanında olması kadar kıymetli bir şey yoktur. Bu yüzden ben yetimler kervanı ailesi olarak size ayrıyeten teşekkür ediyorum. Battalgazi bölgesinde yaşayan ailelerimizin hemen hemen hepsine kıyafetlerini Sayın Başkanım ve ekibi ayarlamış oldular. Allah razı olsun onlardan. Biz de Yetimler Kervanı ailesi olarak onlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bakmadan Geçme