Başkan Güder Şehitlik-Huzurevi ve Sevgi Evlerini Ziyaret Etti

BAŞKAN GÜDER, BİR DİZİ BAYRAM PROGRAMINA KATILDI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kurban Bayramı dolayısıyla bir dizi bayram ziyaretinde bulundu. Başkan Güder, ilk olarak Şehitliği, ardından Huzurevi ve Sevgi Evleri’ni ziyaret ettikten sonra Battalgazi Belediyesi çalışanları ile bayramlaştı. 

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kurban Bayramı dolayısıyla ilk olarak AK Parti tarafından organize edilen Şehitliği ziyaret ederek, ardından da Huzurevi ve Sevgi Evlerine yönelik düzenlenen bayram ziyaretlerine katıldı. Programa, AK Parti MKYK Üyeleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammet Yalçınkaya, AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Ebru İnanç, bazı belediye meclis üyeleri ve AK Partili yöneticiler katıldı. Şehitlikte okunan Kur’anı Kerim sonrası yapılan dua ile birlikte şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, şehitlerimizin bu ülke ve millet için canlarını feda ettiğini belirterek, “Sayın bakanımız, Genel Başkan Yardımcımız, Yeşilyurt Belediye Başkanımız, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe başkanlarımız, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte Şehitliğimizi ziyaret ediyoruz. Burada hüzünlüyüz. Kurban Bayramı arifesindeyiz. İnsanlar sevinçlerini paylaşırlar, ancak şehitlerimiz aramızda yoklar. Onları rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Şehitliğimize geldiğimizde, bu ülkenin ucuz olmadığını, bu toprakların bedavadan alınmadığını, her karış toprak şehit kanlarıyla sulandığını hep müşahede ettik ve ediyoruz. Bu vatanı canımız pahasına, gözümüzü kırpmadan canımızı seve seve feda edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bunun en son örneğini, en son 15 Temmuz 2016’da yaşamış olduk. Şehitlerimize gözünüz arkanızda kalmasın diyoruz. Bizlerde bu vatan için canımızı vermeye hazırız. Onları rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabırlar diliyoruz. Bu şehitlikte de Battalgazi Belediyesi olarak tüm hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum. Her günlerinin bayram tadında geçmesini cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, daha sonra Huzurevi ve Sevgi Evleri’ni ziyaret ederek, yaşlılarla ve çocuklarla yakından ilgilendi, bayramlarını kutladı. Başkan Güder, son olarak Battalgazi Belediyesi çalışanları ile bayramlaştı. Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bayramlaşma programında konuşan Başkan Güder, belediye çalışanlarının bayramını tebrik ederek, “Önümüzde Kurban bayramı var. Rabbime şükürler olsun Türkiye’de yaşıyoruz. Bu milletin birer ferdiyiz. Bu topraklar için her karış için bir can feda etmişiz. Etmeye devam edeceğiz. Bugün şehitliğe, Huzurevi’ne, Sevgi Evleri’ne ziyaret gerçekleştirdik. İnsanlar mutlu olmak istiyorsa, kendisiyle aynı koşullarda olmayan insanları göz önüne almaları lazım. Şehitliğe gidiyorsunuz 20’li yaşlarda insanlar bu topraklar için can vermişler ve şehitlik makamına çıkmışlar. Huzurevlerine gittiğinizde 70-80 yaşlarında evlatları tarafından terk edilmiş, siz gittiğinizde sizlere sarılarak evlat sevgisini arıyorlar. Sevgi Evleri’ne gittiğimizde iki çocuk gelip bacaklarımıza sarıldılar. Bu beni çok duygulandırdı. Annesiz, babasız olan çocuklar, tıpkı Peygamber efendimiz gibi hem yetim, hem de öksüz. Ama hakikaten o Sevgi Evleri’nde etkilendim.  Toplumumuzun bu kesimlerinde insanların olduğunu unutmamamız lazım. İnsanlar şu an bombalar altında. Yoksulluk içerisinde, açlıkla mücadele ederken, Pazar günü Kurban Bayramını kutlayacaklar. Rabbim onların yardımcısı olsun. Sizlerin de Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Eşlerinizle, çocuklarınızla, anne, babalarınızla güzel bir bayram geçirmenizi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bundan sonraki her bir gününüz inşallah bayram havasında geçsin. Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Çocuklarınızın gözlerinden öpüyor, sizlere muhabbetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme