Başkan Güder Şehit ailelerini unutmadı

Başkan Güder Şehit ailelerini unutmadı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Anneler Gününde şehit annelerini evlerinde ziyaret edip çiçek ve hediye takdim etti. Başkan Güder, “Bu güzel Anneler gününde şehitlerimizin kıymetli annelerini ziyaret ederek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ilettik ve her konuda yanlarında olduğumuzu ifade ederek, hayır dualarını aldık” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Anneler gününde ilçede çok anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. 14 Mart 2010 tarihinde Hakkari Yüksekova’da terör örgütü PKK'nın açtığı ateş sonucu şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Özbulut'un annesi Kezban Özbulut’u, İstanbul’da Şehit olan Şehit Polis Memuru Hamdi Dikmen’in annesi Elif Dikmen’i ve Manisa’da Şehit olan Polis Memuru Ramazan Yılmaz’ın annesi Ayşe Yılmaz’ı anneler günü dolayısıyla evlerinde ziyaret etti. Çiçek ve hediye takdim edip Şehit annelerinin anneler gününü tebrik eden Başkan Güder’in bu ziyaretinde duygu dolu anlar yaşandı.  Başkan Güder’e bu ziyarette Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdul Kadir Duran, İlçe Jandarma Komutanı Kubilay Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Saruhan eşlik etti. Şehitlerin anneleri ve yakınları anlamlı buldukları ziyaret için Başkan Güder’e ve beraberindekilere teşekkür etti.

BAŞKAN GÜDER: “BU ANLAMLI GÜNDE ŞEHİT ANNELERİMİZİN HAYIR DUASINI ALDIK”

Bu anlamlı ziyarette kısa bir açıklamada bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malum bildiğiniz üzere tüm dünya korona virüs sebebiyle zor bir süreçten geçiyor. Öte yandan mübarek Ramazan ayını idrak ediyoruz. Bu seneki Anneler Günü böyle bir döneme denk geldi. Hepimiz bir annenin evladıyız. Hepimiz için şefkat yuvası ve güvenli bir liman olan annelerimiz, 'Cennetin annelerin ayaklarının altında olduğuna' inanan bizler için baş tacıdır. Örf ve geleneğimizden aldığımız öğretiyle hem de yüce dinimizin bize öğretmiş olduğu bilgiler ışığında annelerimizin bizdeki yeri sadece bir gün değil, yılın 365 günü hatırlanmaya layıktır. Annelik gibi şehitlikte kutsaldır. Şehitlik ve gazilik belki birçok insanın istediği ama ulaşamadığı makamlardır. Şehitler için; 'Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz.' (Bakara 154) Bu ayet-i kerime, şehitlere "ölü" dememizi yasaklamakta ve onların ölü olmadıklarını beyan buyurmaktadır. Bugün bağımsız bir şekilde sınırlarımız içerisinde rahat bir şekilde yaşayabiliyorsak eğer bu şehitlerimizin gazilerimizin sayesinde. Bizlerde bugün ilçemizdeki şehitlerimizin kıymetli annelerini ziyaret ederek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ilettik ve her konuda yanlarında olduğumuzu ifade ederek, hayır dualarını aldık” dedi.

Öte yandan Başkan Güder, Battalgazi ilçesinde ikamet eden 101 yaşındaki Fatma Pişkin ve Fatma Görçin’i de ziyaret ederek, Anneler gününü kutladı.

Bakmadan Geçme